Willys

Jobba på Willys: Företagsöversikt och recensioner

Willys
Willys
3,3
172 recensioner
Bedömningar för Willys
3,3
Genomsnittligt betyg utifrån 172 recensioner på Indeed
3,3Balans mellan arbete och fritid
3,0Lön och förmåner
3,1Jobbsäkerhet och befordran
3,1Ledning
3,2Kultur
Huvudkontor
Göteborg
Anställda
5 001–10 000
Omsättning
Okänt
Bransch
Food and Beverages
Nöjd med lönen
58%
av de anställda är nöjda med sin lön
Baserat på 435 recensioner

Recensioner för Willys

Samlade recensioner för Willys

1,0
Butiksmedarbetare | Uppsala | 25 juli 2019
Ledningen bryr sig inte ett skit om sina anställda
Jobbade på Willys i 7 år och även om jag trivdes med många av mina kollegor så var chefen hemsk. Jobbade i början på mejeri, sen kolonial sen hamnade jag i kassalinjen. Ett hårt jobb med otacksamma kunder och man fick inte ofta stöttning från ledningen, snarare tvärtom. Hade en chef som tog in en fler gånger på kontoret och sa saker som en chef inte ska säga till sin anställda. Han körde med tekniken jag kan inte sparka dig så jag bryter ner dig till du säger upp dig själv. Sista samtalet så gav han mig en avhylning för något jag inte ens var ansvarig för (detta hände vid fler antal tillfällen). Då påpekade han också om att INGEN på stället tyckte om mig och alla kom in och klagade på mig så fort de fick chansen. Låt mig påpeka att jag var väl omtyckt av mina kollegor samt att vi umgicks många privat, många blev upprörda över det påståendet. Han påpekade också att dom inte visste vad dom skulle göra med mig och var inte alls nöjda. När jag föll i gråt glodde han bara på mig till jag själv fick fram orden var det något mer och han kallt svarade nej gå. Det var också mycket favorisering från hans sida och särbehandling utav personalen. En annan kollega fick gå pga att de tyckte att hon sprang för mycket från kassan. Hon hade chrons vilket de var mycket välmedvetna om. Det som hände mig hände en annan tjej på jobbet. Men när hon ringde huvudkontoret fick hon ingen stöttning. Bara chefen som ringde upp och frågade vad fan hon höll på med. Så med andra ord min erfar
1,0
| Helsingborg | 3 sep. 2021
Sämsta jävla jobbet (Väla)
WILLYS VÄLA! Sämsta jobbet och sämsta kollegor som bevakar en steg för steg. Man blir lovad grejer som absolut inte händer. Jävligt dålig chef som inte kan ta sina egna beslut samt aldrig har svar på ens frågor. Hon har några anställda som styr och ställer allting som hon egentligen ska göra. Hon har inga egna åsikter, utan allt hon gör är att lyssna på dessa 4-5 anställda som dessutom är vänner med hennes dotter. Är du inte omtyckt av dessa 4-5 kollegor så kommer det inte gå bra för dig på denna arbetsplats. Dom anställer en i max 1 år sedan anslutas ditt kontrakt. Dom vill inte fastanställa någon utan anställer nya hela tiden istället. Alla som hamnat på kolonial avdelningen mår psykiskt dåligt efter bara någon vecka. Man blir jävligt utfryst eftersom dom redan har sin lilla cirkel med skitsnackare. 4 anställda under den lilla tiden jag jobbade där har antingen sagt upp sig eller blivit jävligt mobbade och utfrysta, som då lede till att dom inte fick förlängt kontrakt. Eftersom det är en grupp på 4-5 anställda som styr och ställer. Där är jävligt mycket skitsnack på arbetsplatsen och ingen vågar säga det rakt i ansiktet till en. Dessa människor kan säga ”jätte bra jobbat idag” och sekunden efter gå till de andra kollegorna som ändå gillar en och börja skitsnacket och säga att man var jävligt seg osv. Bara för att förstöra för en och göra så att man inte är omtyckt av de andra heller. Detta har pågåtts jävligt länge och där är ingen som gör någonting åt saken!
FördelarInga
NackdelarMan börjar må psykiskt dåligt
2,0
Butiksmedarbetare | Lund | 20 feb. 2023
Dålig ledning och kontrollerande och elaka kollegor
Jobbade på Willys Lund Norra Fäladen. Arbetet i sig tycker jag om, inget att anmärka på där. Det var personalen och ledningen på just denna butik som var problemet. Min närmaste chef var rent ut sagt elak mot mig och andra kollegor, det pratades skit om alla bakom folks ryggar och "damerna" som arbetat där i typ 10+ år såg sig själva som överordnade alla andra och bestämde allt, trots att de hade samma arbetsroll och befogenheter som alla andra. Det rådde en kultur på arbetsplatsen som var obehaglig, och de såg ner på alla som var nya och oerfarna. Samtidigt så ville de inte hjälpa till att utbilda nyanställda ordentligt i arbetsmetoder och system, utan det förutsattes man klara av på egen hand. Trots detta så blev man utskälld om man gjorde fel. Om man blev sjuk (vilket jag tyvärr blev ca 1 vecka) så trodde de att man ljög och ifrågasatte vad man hade för "sjukdom" som gjorde att man inte kunde jobba. På grund av stämningen på arbetsplatsen där man inte ens hälsade på kollegorna i lunchrummet mådde jag psykiskt dåligt inför och efter varje pass. Man kände sig otroligt dålig och fick aldrig någon positiv feedback. Väldigt tråkigt då jag tyckte det var ett roligt extraarbete om man räknar bort all personal. Kan tilläggas att vi ofta var underbemannade och därav blev det ofta mycket stressigt. Avråder er starkt att söka jobb i denna butik, sök istället en annan Willys!
FördelarBra lön enligt kollektivavtal
NackdelarFöretagskulturen, personalen, hård press
3,0
Butiksmedarbetare | Uddevalla | 16 nov. 2015
enformig, positiv miljö
En typisk arbetsdag innefattar ett 4, 7 eller 9 timmars pass. man kommer till jobbet sätter sig i en vanlig kassa, eller står upp i snabbkassan. Man tar emot kunder samt hjälper kunderna på bästa sätt, håller en servis inriktad och positiv profil ut emot kunderna, så att de ska få en positiv upplevelse i butiken. Är det någon plats i butiken som kommit i oordning tar man sig tid att städa iordning på platsen, så att de ser snyggt å rent ut. Jag har lärt mig hantera olika situationer med människor på bra sätt, vikten av prydlighet i en butik, hur man på bästa sätt bemöter och hjälper kunderna samt hur man på bästa sätt gör trivseln stor för sina kolegor. Personalchefen tycker jag var väldigt bra på de hon gjorde, hon lärde ut på ett lugnt och förståligt sätt samt att hon alltid va där om de uppstig något problem. Eftersom att jag lätt kommer överens med människor så fick jag en positiv uppfattning av mina kolegor. Den svåraste delen av jobbet var nog att ta emot berusade kunder i kassan som kom in på fredags och lördags kvällarna, då en berusad människa inte riktigt har koll på va dom gör, blir dom lite svårhanterliga, använder sig av fula ord och vissa blir rent av våldsamma. Bästa delen av jobbet var att få ge ut en massa glädje, samt få tillbaka från kunder som passerade kassan och lämnade butiken med ett leende på läpparna. då kan jag känna att jag gör mitt jobb samtidigt som jag kan göra någon annans dag en smula bättre.
Fördelartrevlig personal
3,0
Butikssäljare | Mölndal | 21 okt. 2015
Produktiv och rolig arbetmiljö
Kl 06:00 börjar vi jobba. Vi har två timmar tills vi öppnar butiken för kunderna. Då ska vi hinna med att städa våra stationer, sätta på nya kampanjpriser, samt rensa allt gammalt, eller dåliga varor. 08:00 varje vardag har vi personalmöte för oss som jobbar ute i butiken (inte kassapersonal). Därefter är det bara att köra in och ut pallar med matvaror, byta backar och panten. Springa till kassan vid behov. ---------- Primärt är det två saker jag lärt mig under min tid på Willys. 1;Uthållighet, att jobba i ett högt tempo från start till slut. 2;Flexibilitet, att man är beredd på att ta hand om; kassa, bakeoff, "golvet", möteskontroll, samtidigt som pallar ska in och ut medans det kommer frågande kunder som du skall hjälpa. ---------- Dem allra flesta är härliga kollegor som hjälper varandra. ---------- Det svåraste med jobbet är arbetstiderna. Ibland får du ta kvällspasset 14:00-22:00 och ändå börja jobbet 06:00 dagen efter. Mycket halvdagar som gör att du tjänar mindre och måste jobba över för att tjäna en 24.000. Ibland måste du jobba helger, det är visserligen bra OB, men du får mycket halvdagar som gör det hela inte värt. Det är inget jobb jag skulle rekommendera till den person som söker struktur och regelbundenhet i sin vardag. ---------- Den bästa delen med jobbet är att det finns sämre jobb att ha.
FördelarGratis lunch
NackdelarArbetstider, Energi (trött i ben och fötter), Blir ganska tråkigt i längden.
3,0
Resturang och butik | Eskilstuna | 16 mars 2015
arbetsmiljö
Willys hälla : börjar vid 7 och då börjar man vid frukten,och håller på att rensa sedan när man är klar så är de frukost. sen öppnar butiken vid 10.00 sätter mig i kassan i 2-3h sen går man på lunch, efter de så är de går man ut på lagret o sedan ut i butiken för att plocka upp varor. vad jag har lärt mig? - PLU-nummer fronta och plocka varor lärt mig ansvar lärt mig hur man sköter en kassa ledning - arbetskollegor - jag har nog haft de bästa arbetskollegor, alltid så glada och positiva. den svåraste delen av jobbet? - de var nog alla PLU-nummer bästa delen med jobbet? - alla medarbetare och chefen, alla var så glada och positiva. restaurang Grimman - den börjar vid 7-8, då börjar man att plocka fram allting som ska vara fram i restaurangen och i fiket, sedan ställer man ut allting där de ska vara. sen så inväntar man personal vid frukost, sedan vid 11 när restaurangen öppnar så gör man de som ska göras, och samma sak gäller fiket. vad har jag lärt mig? - kundservice, kundbemötande, servera, kassan, stänga restaurangen. ledning - en väldigt bra och kontaktbar ledning, kunde inte ha vart nöjdare. arbetskollegor - alla var riktigt bra, trevliga,glada, alltid på topp. de svåraste delen i jobbet? - de var nog i början att man skulle minnas alla saker för fiket och restaurangen. den bästa delen med jobbet? - personalen, kunderna och alla människor runt omkring.
1,0
Butiksmedarbetare | Helsingborgs kommun | 27 apr. 2019
Ingen bra arbetsmiljö
Hade 5 års erfarenhet från samma bransch innan jag kom hit. Gillade inte första dagarna men tänkte ändå att jag ville ge det en chans. Höll ut i 3 månader tills jag hittade annat jobb i stället. Ett väldigt krävande och stressfullt jobb med tunga lyft. Man arbetade oftast själv på sin avdelning och det var svårt att hinna plocka upp så mycket leverans på kort tid samtidigt som man hade andra uppgifter att hinna med. Lätt att hinna med om de flesta pallarna är uppvisade och man inte blivit tilldelad truckkort? Ledningen var otroligt dålig och missvisande. 3 olika personer bestämde vissa uppgifter och alla sa olika. I frukt och grönt avdelningen skulle man oftast slänga och reklamera sådant som det inte var något fel på. Exempelvis ny blomkål som kom dagen innan skulle slängas och bytas till nytt. Fick ständiga kommentarer om jag inte slängde sådant med minsta lilla repa på eller ett skal som gått av löken. Aldrig något positivt bemötande eller exempelvis "bra jobbat". Personalen kändes gruppindelad så det var svårt att komma in i gruppen. Jag och en kollega bad om hjälp en gång med fick kommentarer från chefen under ett möte att man inte kan be om hjälp och att de då börjat tveka. Kollegor kom och gick och jag är nöjd över att jag inte är kvar!
FördelarGratis frukost. Uppdelad rast
NackdelarAllt annat
1,0
| Lindesberg | 22 nov. 2016
Hemsk och obehaglig miljö
En typisk arbetsdag för mig var att först på morgonen plocka fram och ställa i ordning dom varor som kom med dom olika lastbilarna. Jag lärde mig systemet i en matbutik, hur allt ska stå och varför det står som det står. Butikschefen behandlade mig jätte dåligt. Han lyssnade inte på vad jag hade att säga. Han struntade i om jag hade ångest och mådde jätte dåligt och han brydde sig inte om man var sjuk utan man fick bara sätta på sig smink så man inte såg sjuk ut och börja jobba. Arbetskollegorna frös ut mig och lossades som att jag inte fanns, dom sa saker om mig när dom visste att jag hörde, dom sa saker som "lämna mig inte själv" när jag satt bredvid, så helt enkelt så fanns jag inte där enligt dom, jag var osynlig. Men det fanns en kille som jobbade där, han och jag var kompisar när vi var små och han pratade med mig och var trevlig men han jobbade inte alltid dom dagarna jag jobbade så det var svårt och tufft på jobbet utan han. (Jag berättade för butikschefen vad som hände på jobbet men han, precis som alla andra, frös ut mig och lossades som om jag inte fanns. Det svåraste med jobbet var att ta sig dit och ta sig i genom dagen med ett glatt humör och trevligt sätt mot kunderna. Det bästa med jobbet var rasterna, när jag kunde dra mig undan och inte bli utsatt för en sorts "mobbning".
FördelarInga
NackdelarPersonalen, Butikschefen
2,0
Butiksbiträde | Östergötlands Län | 27 juni 2019
Sök dig till annat företag
Avråder er att söka till Willys. Arbetsbördan är för stor för att hantera under din arbetstid. Du får inte jobba över, så oftast får du strunta i rasten. Hinner du inte med allt så blir dina kolleger sura. Du arbetar till största del ensam på avdelningen, och finns knappt hjälp att få då alla är lika "stressade". Introduktion finns knappt, utan du förväntas att lösa allt på egenhand men med fullt ansvar. De skiljer inte på en som arbetat där en vecka eller tio år. Förväntas att man leverera samma resultat. Mycket prat bakom ryggen på varandra. Pratet i personalrummet är sexistiskt och kränkande. De som sjukanmäler sig ljuger och är lata..även dumma i huvudet används som uttryck. Tiden går dock snabbt då du inte hinner stanna upp en sekund. Tungt jobb med arbetsuppgifter som bidrar till fysisk överansträngning, då man hela tiden är stressad så lyfts det lätt fel. Positiva är dock att kunderna för det mesta är trevliga, och att hantera stress är något du blir lite av ett proffs på. Men efter en arbetsdag så är man både psykiskt och fysiskt utmattad. Willys borde verkligen se över sin företagskultur och värna om sina anställda som sliter i sönder sig för alldeles för lite pengar.
FördelarGratis frukost
NackdelarArbetsmiljön
5,0
Butiksbiträde | Örebro | 15 aug. 2019
En utmärkt arbetsmiljö att arbeta i.
Willys är en förträfflig arbetsplats. När man kommer till jobbet hälsas man välkommen av glada och trevliga arbetskollegor. På väg in till personalrummet möts man av en härlig doft av nybryggt kaffe. När man tagit del av viktig information på whiteboardtavlan i personalrummet är man redo att stämpla in för att sedan ge sig ut i matchen. Matchen blir oerhört enkel med anledning av den fantastiska ledningen jag har. Min chef är väldig driven och målmedveten. Man märker tydligt på att han varit med länge i branschen. Han stöttar mig alltid med de verktyg jag behöver för att kunna nå min fulla potential. Mina arbetsuppgifter består dels av varuplock, men är även en kassör. När jag är på golvet brukar jag alltid ta ett kundvarv för att se butiken från kundernas perspektiv. Ser det rent och fräscht ut? Är det välfyllt i brödavdelningen? Hur ser exponeringen ut i hyllorna? Är det välfyllt i charken och mejeri? Efter att jag tagit ett kundvarv börjar jag jobba efter de observationer jag gjort samtidigt som jag gör mig synlig till de kunder som behöver rådfråga mig om något.
FördelarPersonal rabatt.

Frågor och svar om Willys

Hur ofta ges löneförhöjning på Willys?
Frågade 27 nov. 2022
Aldrig
Svarade 6 sep. 2023
1 ggr per år genom handelsavtal
Svarade 31 aug. 2023
Hur ofta sker löneförhöjningar på Willys?
Frågade 23 nov. 2022
Nja
Svarade 26 sep. 2023
Aldrig
Svarade 8 sep. 2023
Hur ser befordringsprocessen ut på Willys?
Frågade 4 apr. 2023
?
Svarade 6 sep. 2023
Svårt att utvecklas
Svarade 31 aug. 2023
Hur ser en typisk dag ut för dig på företaget?
Frågade 21 nov. 2022
Sitta i kassan, fronta varor, jobba i självscanning. Ordentlig fikarum och två raster om man jobbar heldag.
Svarade 19 juli 2023
Fasta rutiner som inte går att rucka på. Gör det du blir tillsagd men gör det som du vill. Du behöver inte anstränga dig utan ta allt i din egen takt bara du gör det du ska. Du behöver inte ta tillsägelser förutom från mellanchefer eller butikschef.
Svarade 7 juni 2023
Hur levereras feedback från ledningen på Willys?
Frågade 4 apr. 2023
Inget alls:)
Svarade 26 sep. 2023
Skit
Svarade 8 sep. 2023