Jobba på Svensk Direktreklam: Företagsöversikt och recensioner

Svensk Direktreklam
Svensk Direktreklam
2,9
154 recensioner
Bedömningar för Svensk Direktreklam
2,9
Genomsnittligt betyg utifrån 154 recensioner på Indeed
3,0Balans mellan arbete och fritid
2,5Lön och förmåner
2,7Jobbsäkerhet och befordran
2,8Ledning
2,7Kultur
Huvudkontor
Uppsala
Anställda
201–500
Omsättning
Okänt
Bransch
Media, News and Publishing
Nöjd med lönen
23%
av de anställda är nöjda med sin lön
Baserat på 281 recensioner

Recensioner för Svensk Direktreklam

Samlade recensioner för Svensk Direktreklam

1,0
Reklamutdelare | Kalmar | 15 mars 2021
Hemsk arbetsplats med slavlön
Började jobba efter jag tog studenten och jag jobbade både med utdelning på helger och på deras lager under veckorna. Distrikt att dela ut i kunde ligga så långt som 5km från där jag bodde och jag behövde gå 5 gånger fram och tillbaka för att lyckas ta med mig all reklam. Det kunde ta upp till 10 timmar att dela ut i varje distrikt och jag fick 200kr för det. På lagret fick jag en medellön på ungefär 35kr/h. Dåliga arbetsförhållanden, dålig luft, iskallt och jobbigt och skadande för kroppen då man ska bära runt på 10kg tunga buntar med tidningar och stapla ibland upp till 50 buntar på en pall. Jobbade mellan 50-120 timmar i månaden på deras lager och fick sällan ut mer än 2000kr efter skatt. Dessutom glömde de dra skatt på min lön de första 7 månaderna så min deklaration var inte så rolig att se sen, dock tjänade jag under minimumlön för att skatta så jag slapp betala i slutändan som tur var! Lönen var prestationsbaserad men berodde inte på hur mycket buntar man hann göra, ibland var det färre tidningar i varje bunt och jag kunde få inte ens 1 krona för en hel bunt med 50 tidningar som ändå tar en kvart att blada. Jobbade 12-timmarspass ibland och på de 12 timmarna fick jag 30 minuters lunch. Man kände sig död efter varje jobbpass och jag sade upp mig efter 9 månader, på dessa 9 månader lyckades jag inte ens SAMMANLAGT få ihop vad en annan får i normal månadslön. Dessutom var det inte ens någon arbetsintervju och ingen uppsägningstid heller. De utnyttjar unga svenska och även
FördelarInga fördelar alls.
NackdelarDålig lön, dåliga arbetsförhållanden, inget ansvar från chefen.
3,0
Reklamutdelare | Hofors | 5 mars 2015
Halvbra första jobb
Som reklamutdelare på SDR fick man reklamen på torsdagen tillsammans med en följesedel där det stod hur många upplagor det fanns av de olika tidningarna samt ett inloggningsnummer. Reklamen skulle sorteras och läggas i ordning så att det fanns en upplaga av varje tidning i en hög, detta kunde ta olika lång tid beroende på hur mycket reklam det var och hur stort område man blev tilldelad. Denna reklamen skulle sedan delas ut till alla hushåll utom de med "Ej Reklam" under söndagen mellan klockan 05-20, och när detta var klart skulle man logga in på SDR med inloggningsnumret innan klockan 22 och skriva in hur många upplagor det var kvar av tidningarna och skicka in det. Jag lärde mig att det är okej att fråga om man behöver hjälp eller vill ta ledigt samt att sortera och hur man ska dela upp jobbet för att få det gå relativt snabbt. På SDR blir man tilldelad ett område som man som reklamutdelare är ensamt ansvarig för att reklamen ska komma ut till. Man kan få hjälp av sina vänner eller familj med allt men i slutändan är man själv ansvarig för att området ska få sin reklam. Det svåraste med detta jobb är att ta sig fram på vintern skulle jag säga, beroende på hur man valt att dela ut reklamen på. Man kan använda en vagn och dela ut med, cykelväskor, eller bil. Vagn och cykelväskor får man låna av SDR. Det som jag personligen tyckte var dåligt var när man fick mindre lön än vad jobbet krävde. Lönen varierade mellan 500-1200kr i månaden beroende på hur mycket rek
FördelarMan fick motion
NackdelarMindre lön än jobbet var värt
4,0
Utdelare för Svensk Direktreklam | Särö | 28 okt. 2018
Härlig arbetsmiljö, produktivt.
När man jobbar på SDR så jobbar man endast lördag-söndag, det finns olika typer utav distrikt som tar olika lång tid att slutföra. Det distrikt jag har gör jag klart på ca 1h och 20 minuter beroende på väder, vind, och hur mycket reklam det är. Eftersom att reklamen lämnas på ett så kallat drop spot så träffar man inte ledningen så ofta utan man kommunicerar genom sms, mail och ett veckobrev som lanseras varje vecka på dess hemsida. Det finns god kommunikation och de har bra förståelse för om man inte kan jobba på grund utav ex sjukdom. När man jobbat ett tag får man även försäkring ifall nåt skulle hända, detta förväntade jag mig inte men det var skönt att få garanti. Efter att ha jobbat på SDR i ca 1 år och 1 månad har jag lärt mig att vara ansvarstagande, pålitlig, jag har även bra tempo gällande olika arbetsmiljöer och jag har bra tålamod. Den bästa delen utav jobbet var att man fick gå ut och aktivera sig medan man tjänade pengar, såklart är det inte det enda som var bra. Man upprepade väldigt mycket vad man gjorde och därför hände inte mycket nya saker när jag delade ut reklam. Det svåraste är när det är extra mycket reklam, då kan det bli ganska jobbigt att gå fram och tillbaka för att dela ut men det är bara att bita ihop och jobba. Det som var extra kul med jobbet var att det ändå är något som jag kunde se fram emot, även fast det var jobbigt så gjorde jag något bra för mig själv med.
FördelarMan får kondition.
NackdelarLönen hade kunnat vara högre.
4,0
Projektarbete för Svensk Direktreklam | Helsingborg | 13 nov. 2014
Mycket roligt arbete.
Jag och mina kollegor fick själv planera för hur dagarna skulle se ut. Det här var en projektanställning som vi hade 3 månader på oss att slutföra arbetet. Vi skulle kartlägga och registrera alla distrikt i nordvästra skåne. Detta gjorde vi genom 3 steg. 1. Åka med personen som delade ut reklamen i just det distriktet för att pricka av varje låda, så rundan kuMnde kartläggas. 2. Administrera, sitta och föra in i datorn hela rutten, brevlådor etc. 3. Köra rundan själv en gång för att kontrollera att allt stämde. Mycket givande arbete då vi för det första fick lägga upp dagarna själva. Vill vi sitta och administrera en hel dag kunde vi göra det och tvärtom. Ut och åka/köra på fm och administrera på fm. Jag trivdes jättebra med detta plus att man fick se väldigt mycket när man var ute och körde. Främst fick jag lära mig att planera och ta ansvar för att jobbet skulle kunna bli slutfört vid satt datum. Tyckte egentligen ingenting var svårt med jobbet, däremot kunde det vara lite krävande att sitta flera timmar i en bil när man inte är van.
FördelarMycket frihet
Nackdelar3 månaders projektantällning
1,0
Utdelare | Sundbybergs kommun | 26 okt. 2018
Dålig lön för mycket jobb
På torsdagar får jag denna veckas utdelning. Det verkar som att hur mycket reklam som jag får ökar för varje vecka. Första vecka var det inte så mycket, det passade fint i vagnen som man får (som gick sönder andra veckan.). Men redan andra veckan var vagnen överfull, de hade gett flera buntar mer än förra veckan. Men det var bara att brösta för mig, och det var iväg. De säger att en distrikt kan ta 2-3 timmar när man lärt sig rutten, men varje gång har det tagit 3-4 timmar. För 130 kr per utdelning. Detta jobb är inte värt pengarna för ens en sekund. Det enda positiva är att man inte möter någon annan i princip. Jag har lärt mig att värdera min tid och mitt arbete mer. Att slösa hela helgen för små-pengar är då inte värt det. Samt så efter att posten inte levererat IR-dosan som ska in varje vecka, blev jag debiterad 1000 kr. Detta är bizarrt. Fy för detta företag, om du är ung och letar jobb, leta någon annanstans.
FördelarMycket motion, man jobbar ensam
NackdelarMycket dåligt betalt, mycket jobb, slitigt
1,0
Office Worker | Kalmar | 10 mars 2022
Dålig lön och mobbning
Tyvärr är detta ett företag som blöder pengar och låter det gå ut över personalen. Reklamutdelare och sorterare får knappt lön för mödan. Timanställda på kontor får ingen vidare lön för utfört arbete heller, dock betydligt bättre än föregående nämnda. Inte heller för de som har fast anställning på kontor eller lager är det en trevlig företagskultur. Uppifrån högsta ledningen förväntar man sig att jobbet ska vara allt man lever för, och oliktänkande, eller de som begär ordentlig kompensation för det jobb de faktiskt gör, blir utfrysta och bestraffade. Där det saknas personal till chef- eller ansvarspositioner låter man anställda längre ner i kedjan göra uppgifter som de inte får betalt för. Det ska dock sägas att det ovanstående troligtvis är bättre på franchise-ägda kontor.
FördelarEtt jobb om man behöver det. Krävs ingen utbildning förutom truck-kort på lagret.
NackdelarDåligt betalt, dålig personalpolitik. Stressigt.
1,0
Tidningsutdelare | Nyköping | 2 feb. 2016
Dålig lön för hårt arbete
Efter att ha jobbat på detta företag, uppskattar jag tidningsutdelare ännu mer än vad jag gjorde tidigare. De sa att jobbet skulle högst ta ca 3 timmar per dag under en helg (lördag och söndag) men det tog 5-8 timmar båda dagarna och då hade jag ändå cykel. Vissa vägar ledde ut till motorvägen som jag till slut struntade i att dela ut på, för att jag kände mig otrygg. Sa detta till min handledare som sket i fullständigt i det jag sa. De hade ens inte varit ute och följt med under provanställningen trots att det stod i kontraktet att de skulle göra det. De sa 2 veckors provanställning och när jag sa upp mig, var det helst plötsligt 1 veckas provanställning. Nej, jag rekommenderar verkligen inte detta jobb till någon. Inte ens till mina yngre syskon. Lönen är på 1000 kr per månad oavsett hur mycket du jobbat eller 1500 kr om du väljer att sortera tidningarna själv.
FördelarIngenting
NackdelarAllt
1,0
Utdelare | Mölndal | 20 dec. 2021
Dålig lön, slavliknande förhållanden
En typisk dag kunde vara att man skulle gå till ett visst ställe för att hämta tidningarna. Man får låna en väldigt klumpig kärra som man inte har någon som helst nytta utav. Därefter måste man ta sig till lägenheterna eller området man ska dela ut i och påbörja utdelningen. Det kunde ta uppemot 3 timmar och man fick verkligen slita. Därefter fick man ibland gå tillbaka och hämta fler tidningar och fortsätta hela området runt. Svettig som tusan blir man!! Därefter får man ta sig till stället igen och släpa hem kärran. Därefter ska man skriva in detta i ett program för att markera att man har delat ut i området. För ca 4 timmars arbete får man 75kr innan skatt!!!! Det är ca 18kr i timmen !! Cheferna hjälper heller inte till något eftersom de sitter på sitt lyxiga kontor och softar hela dagarna.
FördelarFanns inga
NackdelarExtremt usel lön, dåliga arbetsvilkor, ignoranta chefer
1,0
Utdelare | Mölndal | 19 jan. 2021
Dålig lön, slavliknande förhållanden
En typisk dag kunde vara att man skulle gå till ett visst ställe för att hämta tidningarna. Man får låna en väldigt klumpig kärra som man inte har någon som helst nytta utav. Därefter måste man ta sig till lägenheterna eller området man ska dela ut i och påbörja utdelningen. Det kunde ta uppemot 3 timmar och man fick verkligen slita. Därefter fick man ibland gå tillbaka och hämta fler tidningar och fortsätta hela området runt. Svettig som tusan blir man!! Därefter får man ta sig till stället igen och släpa hem kärran. Därefter ska man skriva in detta i ett program för att markera att man har delat ut i området. För ca 4 timmars arbete får man 75kr innan skatt!!!! Det är ca 18kr i timmen !! Cheferna hjälper heller inte till något eftersom de sitter på sitt lyxiga kontor och softar hela dagarna.
FördelarFanns inga
NackdelarExtremt usel lön, dåliga arbetsvilkor, ignoranta chefer
1,0
Utdelare | Mölndal | 19 jan. 2021
Dålig lön, slavliknande förhållanden
En typisk dag kunde vara att man skulle gå till ett visst ställe för att hämta tidningarna. Man får låna en väldigt klumpig kärra som man inte har någon som helst nytta utav. Därefter måste man ta sig till lägenheterna eller området man ska dela ut i och påbörja utdelningen. Det kunde ta uppemot 3 timmar och man fick verkligen slita. Därefter fick man ibland gå tillbaka och hämta fler tidningar och fortsätta hela området runt. Svettig som tusan blir man!! Därefter får man ta sig till stället igen och släpa hem kärran. Därefter ska man skriva in detta i ett program för att markera att man har delat ut i området. För ca 4 timmars arbete får man 75kr innan skatt!!!! Det är ca 18kr i timmen !! Cheferna hjälper heller inte till något eftersom de sitter på sitt lyxiga kontor och softar hela dagarna.
FördelarFanns inga
NackdelarExtremt usel lön, dåliga arbetsvilkor, ignoranta chefer

Frågor och svar om Svensk Direktreklam

Hej Vad brukar lönen ligga på ungefär? Sara
Frågade 23 nov. 2018
Fick 64kr/h, då med en bil inblandad. tjänade 800 på 13h
Svarade 28 juni 2022
18kr i timmen
Svarade 20 dec. 2021
Om du skulle lämna Svensk Direktreklam, vad är den primära orsaken?
Frågade 15 okt. 2019
Jag har redan lämnat.
Svarade 5 nov. 2021
Dålig lön och dåliga arbetsförhållanden.
Svarade 15 mars 2021
Hur fick du din första intervju på Svensk Direktreklam?
Frågade 16 nov. 2020
Både första och sista, någon från SDR ringde mig.
Svarade 3 juni 2022
Genom att ta kontakt med dom
Svarade 5 apr. 2022
Vilka arbetstider gäller på Svensk Direktreklam?
Frågade 17 okt. 2020
De är flexibla eftersom man mer eller mindre jobbar gratis. Så du får välja helt fritt när du vill slita sönder din egna hälsa.
Svarade 20 dec. 2021
De är flexibla eftersom man mer eller mindre jobbar gratis. Så du får välja helt fritt när du vill slita sönder din egna hälsa.
Svarade 19 jan. 2021
Hur långa är dina arbetsdagar på Svensk Direktreklam i genomsnitt?
Frågade 25 jan. 2020
30-40 minuter långa
Svarade 11 dec. 2021
Minst 6 timmar.
Svarade 30 okt. 2021