Samlade recensioner för Stockholms stad
4,0
En stimulerande och utvecklande arbetsplats
Arbetat inom Stockholm stad är både stimulerande och lärorikt.
Uppskattar den kollegiala tillhörigheten och att vara på en plats där arbetsmiljön värdesätts.
Högt i tak och oftast en genuin god stämning.
Arbetstid/Flex: Kontroll över arbetssituation, att det finns tillit och förtroende för medarbetare
Arbetsmiljö – Bättre återkoppling, jobba med hur/varför? Hur kan vi bli en bättre arbetsplats och skapa förutsättningar för alla! frågor som berör enskilda individen/respektera och acceptera att vi alla är olika med olika behov och röster! Se bortom prestige och istället för att hävda, bekräfta och informera det som inte har kunskap, för att sprida och bidra till KUNSKAP.
Har blivit mer lösningsfokuserad än tidigare, ger förslag på idéer och ställer frågor som rör det dagliga arbetet.
Ser dem bra exemplen. Istället för att bortse från de som inte gett resultat!
Använder humor som grund till kreativt tänkande och nytänkande. Verktyg för att också främja hälsa och förebygga ohälsa/stress. Man kan aldrig le för mycket. Börjar le mer.
Fortsätta finnas till som stöd för kollegor i behov, ger feedback och ber om feedback.
Fångar upp ärenden med chef och kollegor när jag fastnar, för att komma framåt i planering. Oavsett om det gäller en planering på JT eller avslut Återkopplar till socialsekreterare och är tydlig i dialog vad gäller målgrupp och inskrivning på jt.
FördelarFriskvård, företagshälsovård
1,0
En stor organisation med begränsad möjlighet att påverka
Min arbetsplats var präglad av en arbetskultur som satte ett enormt fokus på verksamheten. Detta gjordes på bekostnad av personalens mötestid vilket innebar att arbetslaget inte fick chans att genomgå den gruppdynamiska processen med rollsökning etc.
Min skepsis kring en del arbetsmiljöfrågor benämndes som negativ inställning och brist på lösningsfokus. Ledarskapet på min enhet var delat vilket lade stort ansvar på den enskilde. Mycket data fick man försöka ta reda på själv efter bästa förmåga.
Vid eventuell övertid fick man vara mycket uppmärksam att lönen blev rätt då en del stämplingar kunde ändras i efterhand av administratören.
När mitt vikariat upphörde efter 2 år meddelades jag via post. Något avslutade samtal erbjöds inte.
Om man använder modellen om en balanserad arbetsplats "Krav, Kontroll & Stöd" och applicerar den på min erfarenhet av kommunanställning så blir resultatet att Kraven var höga, Kontrollen tämligen liten och Stödet lågt.
Stockholm Stad växer så det knakar och det finns onekligen en hel del saker att arbeta med innan verksamheten når den höga kvalitet som man ska kunna kräva av en organisation på denna nivå.
FördelarFriskvårdstimme en gång i veckan
NackdelarBegränsat fokus på mjuka värden och arbetsmiljö. Mycket litet utrymme till debriefing internt.
5,0
Rolig och varierande arbetsplats
Jag arbetar som simlärare en gång i veckan med barn i åldrarna 5-12. Har under en dag totalt 6 grupper - 30min/grupp. Det krävs otrolig disciplin då de är 14 barn i varje grupp och 30 min är kort tid för att kunna tillgodogöra allas behov. Därav har jag lärt mig att vara planerad och strukturerad. Det krävs också en mängd kreativitet för att se till att lektionerna blir varierande och roliga samt för att lyckas få med alla barn i aktiviteten.
Jag har också lärt mig att samarbeta eftersom man ibland hoppar in som vikarie och då kanske jobbar med någon man aldrig tidigare träffat och alla använder sig av olika pedagogiker vilket gör att man måste anpassa sig utefter det.
Så från simläraryrket tar jag med mig kreativitet, planering och samarbetsförmåga samt massa social kompetens eftersom det är mycket viktigt för att kunna ha en bra relation till såväl barn som föräldrar.
Det svåraste delen av jobbet är att du måste ständigt ha ett leende på läpparna trots att du kanske fryser eller haft en dålig dag. Barnen känner av direkt om du inte är på bra humör. Men det är bara att bita ihop och barnens glädje brukar smitta av sig.
Fördelarvarierande och roligt
Nackdelarendast möjligt att arbeta några timmar per dag då man är i vattnet
5,0
Biståndshandläggare |
Farsta | 22 feb. 2020
Utmanande arbetsmiljö med omväxlande ömsom monotona arbetsuppgifter.
En typisk arbetsdag är kontakt med brukare, personliga möten eller via telefonen, samt mycket skrivarbete.
Det tenderar att bli mer och mer administrationsarbete. Jag har lärt mig att inte stressa, tillräckligt är ett underskattat begrepp. Det finns egentligen ingen gräns för hur mycket du vill jobba eller åta dig i personliga uppgifter. Konsten är att hinna med och tillgodose brukarnas behov även när det är tajt med tid.Det är viktigt att lämna jobbet på kontoret när du slutar för dagen.
Målet är att ha ett högt tak med möjlighet att tala fritt men det sker oftast på bekostnad av mindre konflikter som tar energi.
Den svåraste delen av jobbet är när brukarnas livssituation berör på det sätt att du inte kan släppa arbetet när du går hem. Det är viktigt att prata om det som berör med någon som kan hjälpa till att sortera, med arbetare eller chef.
Det bästa med jobbet är när rätt insats/-er kan bidra till en bättre livssituation för den enskilde.
5,0
Produktiv och rolig arbetsmiljö
Produktiv och rolig arbetsmiljö med trevliga chefer, personal och klienter och arbetskamrater. Min typisk arbetsdag började med servering av frukost till boenden. Diska och förberedning av frukost till nästa dag. Förbereda salladsfuffè till lunchen. Städningen av restaurangen och lokaler. Att vara närvarande vid lunchen och ta ansvar för diskning och servering. Leverans-och sophantering. Städningen av boende rummen. Förberedning av middag.
I och med att jag trivs med varierande arbetsuppgifter lärde jag mig nya saker varje dag utöver den dagliga arbetsuppgifter.
Mina chefer uppskattade mina insatser och fick ofta stöd. Hade en bra relation med mina arbetskamrater och en bra samarbete. Den svåraste delen var att lämna arbetsplatsen för jag trivde och hade det trevligt. Min bästa delen av jobbet var att kunna dela och prata med boenden. Att visa empati för deras lidande.
FördelarBillig lunch
4,0
Har hög passion för att jobba inom Stockholm.
Då jag arbetade som barnskötare inom förskolor fick jag träna på att göra många saker samtidigt, veckoplanera, hålla alla tider under dagarna och rapportera till föräldrarna samt hålla olika aktiviteter med barnen. Det jobbigaste med att jobba på förskolor var på vintern, då det verkligen har varit ansträngande med utemiljön vid kallt väder tillsammans med barnen. Jag och mina arbetskollegor kom alltid överens, jag var som en familjemedlem för varje förskola som jag fick vikariera för i en långperiod.
Som kassabiträde inom restaurangbranschen fick jag hålla kontakt med flera kunder samtidigt, servera ibland och stå för kassan. Ibland var det kunder som inte blev nöjda med maten och ilsknade till, men jag gjorde mitt bästa genom att prata och svara positivt samt få dem att bli nöjda istället.
FördelarInom förskolor fick jag gratis mat genom lunch tillsammans med barnen.
5,0
Rolig arbetsmiljö
En arbetsdag på förskolan kunde se ut som så att vi var ute på förmiddagarna och hittade på aktiviteter, sedan gick vi in och åt och de yngsta barnen tar en sovstund medan vi i personalen är med de äldre. Jag lärde mig att hålla koll på flera samtidigt, det är ett väldigt socialt jobb och man måste även vara aktiv och spontan då barn lätt kan tröttna. Arbetskollegorna var erfarna och trevliga medan jag var en sommararbetare men de tog väl hand om mig och lärde mig allt jag behövde kunna. Det svåraste var nog att kunna ta hand om alla, man hade många runt sig och vill hela tiden ge allt man har till varje enskild person men det går inte på en förskola med 30 barn och 7 i personalen. Det bästa var alla roliga aktiviteter, att hela tiden få vara ute och hitta på saker och vara social. Det var även viktigt att vara väldigt noggrann och lyhörd då det är barn man tar hand om.
FördelarGratis lunch
1,0
Familjevårdsinspektör, reducerad till Admin ass |
Farsta | 19 okt. 2020
Åldersdiskriminerande och kränkande
I mitt fall har jag först utsatts för kränkande särbehandling samt åldersdiskriminering. Jag har lånats ut. Jag utgör inte något som jag har kompetens för. Jag har förflyttats in i en ”skrubb” är känslan och ber i aktarkivet. Där kunde jag dock smitta med Corona.
Jag var sjuk utmattningssyndrom, med facit i hand hade jag en oupptäckt och obehandlad diabetes samt hypotyreos som var ur balans. Efter sjukskrivningen hade jag fått en ny chef. Hon ogillade mig, där började det. Jag kopplade in facket, de va som att jag fick repressalier för det. De va min upplevelse.
Innan arbetade jag i en underbar arbetsgrupp med en mkt kompetent chef för ändamålet.
Hade jag varit ung hade jag självfallet inte stannat kvar. Men med hög ålder är det inte möjligt.
FördelarInga
NackdelarKan ej söka arbete som konsult pga ovan klargjorda
3,0
Trivs ej på min arbetsplats genom att jag är måltavla för chefernas härskarteknik som sannolikt beror på ålder socialförmåga o min allmänbildning och
Planerade arbetsuppgifter bland geriatrisk sjuka
Mycket om framtiden inom Geriatriken
Arrogant ledning som utövar Härskarteknik
Bristande kultur då chefer använder sig av en angivarkultur för att skaffa information istället för att själv komma till avdelningar och Ssk Expeditionen
Att handskas med chefens Härskar teknik, den dåliga personalpolitiken. Olika löner dvs diskriminering angående lön. Desto mer du deltar i angiveriet fjäskar desto bättre lön.
Personalen dvs omvårdnadspersonalen, boende och anhöriga.
FördelarFör mig nära till arbetet, omvårdnadspersonalen.
NackdelarCheferna, diskriminering pga högre allmänutbildning än flertalet
4,0
Intruktör
Gympan börjar oftast runt 0830. Det är bra om man är det i förväg för att hinna förbereda. Musikspelaren sätts på samtidigt som föräldrar och barn anländer. Det blir en liten samling med upprop och sedan så sätter man igång olika lek och ramsor.
Jag lärde mig att bemöta yngre barn på ett bättre sätt samt att kunna bilda bra relationer med föräldrar.
Ledning är sällan i behov. Dem är med i början och tittar på när du håller lektioner men låter dig sedan bestämma själv hur du vill styra upp det.
Man jobbar oftast själv men det kan finnas kollegor som har pass efter eller före dig som man träffar på. Då kan man omväxla idéer och tips. Dem är oftast trevliga.
Det svåraste med jobbet är att bilda bra kontakt med vissa blyga barn.
Det bästa är att se barnen ha kul.