Jobba på Stockholms stad: Företagsöversikt och recensioner

Stockholms stad
Stockholms stad
3,7
197 recensioner
Bedömningar för Stockholms stad
3,7
Genomsnittligt betyg utifrån 197 recensioner på Indeed
3,6Balans mellan arbete och fritid
3,2Lön och förmåner
3,4Jobbsäkerhet och befordran
3,3Ledning
3,5Kultur
Anställda
Okänt
Omsättning
Okänt

Populära jobb på Stockholms stad

 Genomsnittlig lönLöneintervall
1 rapporterad lön
24 000 kr
per månad
12 000 kr-36 000 kr
1 rapporterad lön
137,50 kr
per timme
68,75 kr-300,00 kr
1 rapporterad lön
30 500 kr
per månad
15 000 kr-46 000 kr
1 rapporterad lön
155,00 kr
per timme
77,50 kr-300,00 kr
Nöjd med lönen
56%
av de anställda är nöjda med sin lön
Baserat på 629 recensioner

Recensioner för Stockholms stad

Populära jobbBarnskötareFörskollärareVårdbiträdeUndersköterskaLärareOmvårdnadspersonalVårdarePersonlig AssistentVaktmästareElevassistentParkarbetareBoendestödjareFritidspedagogSocialsekreterareBiståndshandläggareFritidsledareJobbcoachRektorSimlärareSjuksköterskaSkötareSocial WorkerStrategStädareTrädgårdsmästareAdministrativ AssistentAdministrativt arbeteAdministratörAnaokulu ÖğretmeniAnonymArbetslösAvdelningschefAvlösareBadvärdBasketcoach Akropol och Viby BasketBehandlingsassistentBrandmanCoachDagisDiskareEkonomibiträdeEnhetschefEnseignant (H/F)Eventsecurity, Roddare mmExploateringskontoret Norra DjurgårdsstadenFamiljevårdsinspektör, reducerad till Admin assFilmredaktörGruppbostadGymnasielärareHeltidsanställdHotell, frukost ansvarigHässelby- Vällingby stadelsförvaltningIT-ansvarigInköpareJullovs arbetare under julenKockKockerskaKontaksekreterareKyrkogårdsarbetareKöksansvarigKökschefMedarbetare på Kontakt centerMedborgarservice Hässelby-VällingbyMentalskötareMiljöchefMiljöinspektörModersmålslärareMålareParkskötarePedagogPersonalansvarigProjektassistentProjektledareReceptionistResursSamordnareSenior Service TechnicianSjukskötetskaSjukvårdsbiträdeSommarjobbSommarjobb fritidsgårdSommarjobb, filmprojektStockholmStockholmsstadsjobb medhjälpare till ett lågstadium skolan i HökarängenStockholmsvärdStockholvårdarTeam LeaderTeamledareTolkUtredareUx DesignerWebmasterYrkeslärareaaarbetsinstruktördet var salladsberedning hjälpaen arbetarestockholmsvärdvarmhjärtad personÖppet till alla förslag

Samlade recensioner för Stockholms stad

4,0
Coach | Stockholm | 3 juli 2017
En stimulerande och utvecklande arbetsplats
Arbetat inom Stockholm stad är både stimulerande och lärorikt. Uppskattar den kollegiala tillhörigheten och att vara på en plats där arbetsmiljön värdesätts. Högt i tak och oftast en genuin god stämning. Arbetstid/Flex: Kontroll över arbetssituation, att det finns tillit och förtroende för medarbetare Arbetsmiljö – Bättre återkoppling, jobba med hur/varför? Hur kan vi bli en bättre arbetsplats och skapa förutsättningar för alla! frågor som berör enskilda individen/respektera och acceptera att vi alla är olika med olika behov och röster! Se bortom prestige och istället för att hävda, bekräfta och informera det som inte har kunskap, för att sprida och bidra till KUNSKAP. Har blivit mer lösningsfokuserad än tidigare, ger förslag på idéer och ställer frågor som rör det dagliga arbetet. Ser dem bra exemplen. Istället för att bortse från de som inte gett resultat! Använder humor som grund till kreativt tänkande och nytänkande. Verktyg för att också främja hälsa och förebygga ohälsa/stress. Man kan aldrig le för mycket. Börjar le mer. Fortsätta finnas till som stöd för kollegor i behov, ger feedback och ber om feedback. Fångar upp ärenden med chef och kollegor när jag fastnar, för att komma framåt i planering. Oavsett om det gäller en planering på JT eller avslut Återkopplar till socialsekreterare och är tydlig i dialog vad gäller målgrupp och inskrivning på jt.
FördelarFriskvård, företagshälsovård
1,0
Vårdare | Hägersten-Liljeholmen | 7 nov. 2016
En stor organisation med begränsad möjlighet att påverka
Min arbetsplats var präglad av en arbetskultur som satte ett enormt fokus på verksamheten. Detta gjordes på bekostnad av personalens mötestid vilket innebar att arbetslaget inte fick chans att genomgå den gruppdynamiska processen med rollsökning etc. Min skepsis kring en del arbetsmiljöfrågor benämndes som negativ inställning och brist på lösningsfokus. Ledarskapet på min enhet var delat vilket lade stort ansvar på den enskilde. Mycket data fick man försöka ta reda på själv efter bästa förmåga. Vid eventuell övertid fick man vara mycket uppmärksam att lönen blev rätt då en del stämplingar kunde ändras i efterhand av administratören. När mitt vikariat upphörde efter 2 år meddelades jag via post. Något avslutade samtal erbjöds inte. Om man använder modellen om en balanserad arbetsplats "Krav, Kontroll & Stöd" och applicerar den på min erfarenhet av kommunanställning så blir resultatet att Kraven var höga, Kontrollen tämligen liten och Stödet lågt. Stockholm Stad växer så det knakar och det finns onekligen en hel del saker att arbeta med innan verksamheten når den höga kvalitet som man ska kunna kräva av en organisation på denna nivå.
FördelarFriskvårdstimme en gång i veckan
NackdelarBegränsat fokus på mjuka värden och arbetsmiljö. Mycket litet utrymme till debriefing internt.
5,0
Simlärare | Stockholm | 17 juni 2012
Rolig och varierande arbetsplats
Jag arbetar som simlärare en gång i veckan med barn i åldrarna 5-12. Har under en dag totalt 6 grupper - 30min/grupp. Det krävs otrolig disciplin då de är 14 barn i varje grupp och 30 min är kort tid för att kunna tillgodogöra allas behov. Därav har jag lärt mig att vara planerad och strukturerad. Det krävs också en mängd kreativitet för att se till att lektionerna blir varierande och roliga samt för att lyckas få med alla barn i aktiviteten. Jag har också lärt mig att samarbeta eftersom man ibland hoppar in som vikarie och då kanske jobbar med någon man aldrig tidigare träffat och alla använder sig av olika pedagogiker vilket gör att man måste anpassa sig utefter det. Så från simläraryrket tar jag med mig kreativitet, planering och samarbetsförmåga samt massa social kompetens eftersom det är mycket viktigt för att kunna ha en bra relation till såväl barn som föräldrar. Det svåraste delen av jobbet är att du måste ständigt ha ett leende på läpparna trots att du kanske fryser eller haft en dålig dag. Barnen känner av direkt om du inte är på bra humör. Men det är bara att bita ihop och barnens glädje brukar smitta av sig.
Fördelarvarierande och roligt
Nackdelarendast möjligt att arbeta några timmar per dag då man är i vattnet
5,0
Biståndshandläggare | Farsta | 22 feb. 2020
Utmanande arbetsmiljö med omväxlande ömsom monotona arbetsuppgifter.
En typisk arbetsdag är kontakt med brukare, personliga möten eller via telefonen, samt mycket skrivarbete. Det tenderar att bli mer och mer administrationsarbete. Jag har lärt mig att inte stressa, tillräckligt är ett underskattat begrepp. Det finns egentligen ingen gräns för hur mycket du vill jobba eller åta dig i personliga uppgifter. Konsten är att hinna med och tillgodose brukarnas behov även när det är tajt med tid.Det är viktigt att lämna jobbet på kontoret när du slutar för dagen. Målet är att ha ett högt tak med möjlighet att tala fritt men det sker oftast på bekostnad av mindre konflikter som tar energi. Den svåraste delen av jobbet är när brukarnas livssituation berör på det sätt att du inte kan släppa arbetet när du går hem. Det är viktigt att prata om det som berör med någon som kan hjälpa till att sortera, med arbetare eller chef. Det bästa med jobbet är när rätt insats/-er kan bidra till en bättre livssituation för den enskilde.
5,0
Diskare | Östermalm | 1 sep. 2015
Produktiv och rolig arbetsmiljö
Produktiv och rolig arbetsmiljö med trevliga chefer, personal och klienter och arbetskamrater. Min typisk arbetsdag började med servering av frukost till boenden. Diska och förberedning av frukost till nästa dag. Förbereda salladsfuffè till lunchen. Städningen av restaurangen och lokaler. Att vara närvarande vid lunchen och ta ansvar för diskning och servering. Leverans-och sophantering. Städningen av boende rummen. Förberedning av middag. I och med att jag trivs med varierande arbetsuppgifter lärde jag mig nya saker varje dag utöver den dagliga arbetsuppgifter. Mina chefer uppskattade mina insatser och fick ofta stöd. Hade en bra relation med mina arbetskamrater och en bra samarbete. Den svåraste delen var att lämna arbetsplatsen för jag trivde och hade det trevligt. Min bästa delen av jobbet var att kunna dela och prata med boenden. Att visa empati för deras lidande.
FördelarBillig lunch
4,0
Förskollärare | Stockholm | 14 jan. 2014
Har hög passion för att jobba inom Stockholm.
Då jag arbetade som barnskötare inom förskolor fick jag träna på att göra många saker samtidigt, veckoplanera, hålla alla tider under dagarna och rapportera till föräldrarna samt hålla olika aktiviteter med barnen. Det jobbigaste med att jobba på förskolor var på vintern, då det verkligen har varit ansträngande med utemiljön vid kallt väder tillsammans med barnen. Jag och mina arbetskollegor kom alltid överens, jag var som en familjemedlem för varje förskola som jag fick vikariera för i en långperiod. Som kassabiträde inom restaurangbranschen fick jag hålla kontakt med flera kunder samtidigt, servera ibland och stå för kassan. Ibland var det kunder som inte blev nöjda med maten och ilsknade till, men jag gjorde mitt bästa genom att prata och svara positivt samt få dem att bli nöjda istället.
FördelarInom förskolor fick jag gratis mat genom lunch tillsammans med barnen.
5,0
Förskollärare | Stockholms Län | 26 juni 2017
Rolig arbetsmiljö
En arbetsdag på förskolan kunde se ut som så att vi var ute på förmiddagarna och hittade på aktiviteter, sedan gick vi in och åt och de yngsta barnen tar en sovstund medan vi i personalen är med de äldre. Jag lärde mig att hålla koll på flera samtidigt, det är ett väldigt socialt jobb och man måste även vara aktiv och spontan då barn lätt kan tröttna. Arbetskollegorna var erfarna och trevliga medan jag var en sommararbetare men de tog väl hand om mig och lärde mig allt jag behövde kunna. Det svåraste var nog att kunna ta hand om alla, man hade många runt sig och vill hela tiden ge allt man har till varje enskild person men det går inte på en förskola med 30 barn och 7 i personalen. Det bästa var alla roliga aktiviteter, att hela tiden få vara ute och hitta på saker och vara social. Det var även viktigt att vara väldigt noggrann och lyhörd då det är barn man tar hand om.
FördelarGratis lunch
1,0
Familjevårdsinspektör, reducerad till Admin ass | Farsta | 19 okt. 2020
Åldersdiskriminerande och kränkande
I mitt fall har jag först utsatts för kränkande särbehandling samt åldersdiskriminering. Jag har lånats ut. Jag utgör inte något som jag har kompetens för. Jag har förflyttats in i en ”skrubb” är känslan och ber i aktarkivet. Där kunde jag dock smitta med Corona. Jag var sjuk utmattningssyndrom, med facit i hand hade jag en oupptäckt och obehandlad diabetes samt hypotyreos som var ur balans. Efter sjukskrivningen hade jag fått en ny chef. Hon ogillade mig, där började det. Jag kopplade in facket, de va som att jag fick repressalier för det. De va min upplevelse. Innan arbetade jag i en underbar arbetsgrupp med en mkt kompetent chef för ändamålet. Hade jag varit ung hade jag självfallet inte stannat kvar. Men med hög ålder är det inte möjligt.
FördelarInga
NackdelarKan ej söka arbete som konsult pga ovan klargjorda
3,0
Sjuksköterska | Stockholm | 31 okt. 2018
Trivs ej på min arbetsplats genom att jag är måltavla för chefernas härskarteknik som sannolikt beror på ålder socialförmåga o min allmänbildning och
Planerade arbetsuppgifter bland geriatrisk sjuka Mycket om framtiden inom Geriatriken Arrogant ledning som utövar Härskarteknik Bristande kultur då chefer använder sig av en angivarkultur för att skaffa information istället för att själv komma till avdelningar och Ssk Expeditionen Att handskas med chefens Härskar teknik, den dåliga personalpolitiken. Olika löner dvs diskriminering angående lön. Desto mer du deltar i angiveriet fjäskar desto bättre lön. Personalen dvs omvårdnadspersonalen, boende och anhöriga.
FördelarFör mig nära till arbetet, omvårdnadspersonalen.
NackdelarCheferna, diskriminering pga högre allmänutbildning än flertalet
4,0
Lärare | Vällingby | 5 dec. 2013
Intruktör
Gympan börjar oftast runt 0830. Det är bra om man är det i förväg för att hinna förbereda. Musikspelaren sätts på samtidigt som föräldrar och barn anländer. Det blir en liten samling med upprop och sedan så sätter man igång olika lek och ramsor. Jag lärde mig att bemöta yngre barn på ett bättre sätt samt att kunna bilda bra relationer med föräldrar. Ledning är sällan i behov. Dem är med i början och tittar på när du håller lektioner men låter dig sedan bestämma själv hur du vill styra upp det. Man jobbar oftast själv men det kan finnas kollegor som har pass efter eller före dig som man träffar på. Då kan man omväxla idéer och tips. Dem är oftast trevliga. Det svåraste med jobbet är att bilda bra kontakt med vissa blyga barn. Det bästa är att se barnen ha kul.

Frågor och svar om Stockholms stad

Jag vill att jobba
Frågade 2 maj 2018
Jag vill jobba i stockholms stad som är Ma/ No lärare åk 1-6
Svarade 12 maj 2021
Jag vill jobba i närheten av kommunen jag bor.
Svarade 9 apr. 2021
Hur fick du din första intervju på Stockholms stad?
Frågade 10 okt. 2019
Hej Jag ska jobba i vården som äldreboende eller akut sjukvård,personligassistant ,jag fick inte intervju
Svarade 6 jan. 2021
Oktober 2019
Svarade 5 juli 2020
Om du skulle lämna Stockholms stad, vad är den primära orsaken?
Frågade 29 aug. 2019
Ingen möjlighet att få bättre lön ön den minsta möjliga ökningen
Svarade 17 jan. 2022
att jag blev uppsagd efter en tillfälliga anställningen, arbetade först på en "lättare" del av huset men fick under min förlängningsperiod arbeta på den tyngsta demensavdelningen.
Svarade 5 feb. 2021
Vilka förmåner erbjuder Stockholms stad?
Frågade 23 maj 2019
Sommar jobb.
Svarade 19 jan. 2023
Friskvård
Svarade 24 nov. 2022
Om du var ansvarig, vad skulle du göra för att göra Stockholms stad till en bättre arbetsplats?
Frågade 17 okt. 2019
Hej. Här kommer lite positiva förslag på hur vi kan få en mer fungerande vård och omsorg. För att få kvalité och förståelse vad gäller det svenska språket så tycker jag att det är läge att införa språk-NIVÅ-testning. Det finns risk för missförstånd och fel(be)handlingar i bemötandet med patienten/boenden och mellan personalen. En del företag har även personlighetstest. Detta för att personer med rätt inställning och arbetsglädje ska kunna få arbete. Detta är ett serviceyrke och är man serviceminded så kan man arbeta med detta. Självklart ska det vara en arbetsplats för alla med ett hjärta av guld oavsett. Vad jag vill komma fram till är att det ska vara en hjälp för personer med svenska som andraspråk och som verkligen vill arbeta med människor. Jag vill att det ska finnas såsom språkstödsarbeten. Kanske kombinerat med SFI. Det innebär även att arbetstagare kommer ut fortare i arbete med hjälp av en språkhandledare. Kan det vara en idé? Sedan ska de ha en vettig lön. Inte anställa personen som billig arbetskraft! Vidare vill jag slå ett slag för nya arbetsrollen resurs/löpare/värd/värdinna. Jag är Själv intresserad och det skapar arbete. Tanken är: Anställd på enheter/avdelningar, måndag till fredag, för att stötta upp så att, omsorgspersonalen kan koncentrera sig på boendens behov. Först och främst vara behjälplig i personalgruppen med de boende givetvis. Därefter se till att beställningar sköts och hanteras hela vägen. Vara behjälpliga vid måltidssituationerna och vid raster. Tvätt och städ av lägenhet och allmänna trivselytor. Promenader och aktivitet. Nu tillkommer detta med värdar vid besök av närstående. Jag lovar att det finns att göra utöver. Göra rent fläktar. Koka kran-silar och sådant små pyssel som är viktigt ur hygiensynpunkt och som ofta får stå tillbaka. (Undersköterskor får bara mer och mer att hantera upplever jag). Torka ur kylskåp och packa rätt. Lättare då att se vad som behöver beställas. Frosta ur frysar då mat längst ner hinner bli dålig. Minskar svinn . Fylla på i skåpen i lägenheterna då det inte går att lämna boende för att hämta material. Detta förslag på resurspersonal ger även mer tid till bra rapporteringar /överlämningar utan stress. Det ser jag som jätteviktigt och får stå tillbaka nu. Det går ut över de boende. Rapport över dagen fungerar någorlunda men natten får bara muntlig information. En sista sak som jag vill framföra är att alla som har en lämplighet och vilja att få/ha en medicindeligering ska göra de omfattande testen på demenscentrums hemsida. Detta test ska göras om varje år när det skrivs ett nytt deligeringsuppdrag. Det uppdateras varje år tillsammans med ansvarig SSK och då är det bra att fräscha upp även det praktisk handhavandet.Det är en trygghet för SSK också. Även de andra webbaserade testerna är viktiga att uppdatera.. Så.. Tack för ordet. Med vänlig hälsning Ulrica Broman.
Svarade 1 okt. 2020
Inte rekrytera Oerfarna, Omogna personer till chefer, då det oftast innebär ett experimenterande under chefsledarskapet, med olyckliga konsekvenser både för verksamheten och anställda. Att inte rekrytera chefer endast på intern basis utan ta in utomstående person vid chefsrekrytering, med syfte att förhindra vänskapskorruption och övriga negativa konsekvenser med internrekryteringar.
Svarade 26 feb. 2020