Jobba på Stockholms stad: Företagsöversikt och recensioner

Stockholms stad
Stockholms stad
3,7
182 recensioner
Bedömningar för Stockholms stad
3,7
Genomsnittligt betyg utifrån 182 recensioner på Indeed
3,6Balans mellan arbete och fritid
3,2Lön och förmåner
3,4Jobbsäkerhet och befordran
3,3Ledning
3,5Kultur
Anställda
Okänt
Omsättning
Okänt

Populära jobb på Stockholms stad

 Genomsnittlig lönLöneintervall
1 rapporterad lön
137,50 kr
per timme
68,75 kr-300,00 kr
1 rapporterad lön
24 000 kr
per månad
12 000 kr-36 000 kr
1 rapporterad lön
30 500 kr
per månad
15 000 kr-46 000 kr
1 rapporterad lön
155,00 kr
per timme
77,50 kr-300,00 kr
Nöjd med lönen
56%
av de anställda är nöjda med sin lön
Baserat på 425 recensioner

Recensioner för Stockholms stad

Samlade recensioner för Stockholms stad

1,0
Familjevårdsinspektör, reducerad till Admin ass | Farsta | 19 okt. 2020
Åldersdiskriminerande och kränkande
I mitt fall har jag först utsatts för kränkande särbehandling samt åldersdiskriminering. Jag har lånats ut. Jag utgör inte något som jag har kompetens för. Jag har förflyttats in i en ”skrubb” är känslan och ber i aktarkivet. Där kunde jag dock smitta med Corona. Jag var sjuk utmattningssyndrom, med facit i hand hade jag en oupptäckt och obehandlad diabetes samt hypotyreos som var ur balans. Efter sjukskrivningen hade jag fått en ny chef. Hon ogillade mig, där började det. Jag kopplade in facket, de va som att jag fick repressalier för det. De va min upplevelse. Innan arbetade jag i en underbar arbetsgrupp med en mkt kompetent chef för ändamålet. Hade jag varit ung hade jag självfallet inte stannat kvar. Men med hög ålder är det inte möjligt.
FördelarInga
NackdelarKan ej söka arbete som konsult pga ovan klargjorda
5,0
Biståndshandläggare | Stockholm | 29 sep. 2019
stockholm
Givande, spännande och ingen dag är den andra lik.
3,0
Köksansvarig | Stockholm | 10 jan. 2020
Fungerande och ihärdig stabilitet sökande
Uppenbarligen vi lever i en ännu bredare mångkulturellt samhälle. Som dessutom ändras fram och tillbaka från morgon till kväll det tack vare det snabba media och stark verkan på oss i de flesta fall. Det i sin tur kräver dock ännu ytterligare och bredare kunskap om allting relaterat på arbetsplatsen och helheten i sig. Visserligen faktan ändras och med tiden och här med blir en del av våra intagna kunskaper förlagda. Etc... Mvh: Andrés Polanco
4,0
Exploateringskontoret Norra Djurgårdsstaden | Stockholm | 10 nov. 2016
Produktiv arbetsmiljö
Larma av entrén. Sopa bort lera från projektledarna till entrén när de har kommit in sent från byggarbetsplatserna. Se till att kaffemaskinerna är rengjorda till kollegorna på morgonen. Hur det är att arbeta på en arbetsplats där en ny del av Stockholm ska byggas upp. Alltid tillgänglig. Lite svåra att få tag på då de mycket ofta är ute på byggarbetsplatserna, men alltid har till för ett gott skratt. Svårt att få tag på byggherrarna då frågor från allmänheten dofta dyker upp. Mycket intressant att få se och ta del av när en ny stadsdel ska byggas upp.
FördelarAtt få se den nya stadsdelen planeras.
NackdelarDamm och sprängningar.
1,0
Omvårdnadspersonal | Skärholmen | 14 okt. 2018
Det är viktigt arbetsmiljö att man ska vara trivs på jobbet.
Jag tycker att Stockholms stad är bästa kommun i Stockholms län...
FördelarBra lön...
NackdelarMen det svårt att hitta jobb.
5,0
Avdelningschef | Farsta | 1 feb. 2017
Stabil arbetsgivare
Ledning i kommunal verksamhet ger en bra och utvecklande kunskap och erfarenhet.
4,0
Trädgårdsmästare | Solna | 17 mars 2020
Produktiv och rolig arbetsmiljö
Ett givande arbete som hjälpte en ungdom rikligt under sommarlovet.
5,0
Elevassistent | Stockholms Län | 5 juni 2017
varierande arbetsmiljö
elevassistent/lärarassistent, varierande jobb, inge dag andra lik.
3,0
Omvårdnadspersonal | Enskede-Årsta-Vantör | 18 dec. 2017
trevligt men tunkt jobb. gillar att jobba med äldre
stress. många vårdtagare. oklart ledarskap. behandlar vissa bättre än andra börjar 7 och slutar 1345. jobbar 75%. har gått utbildningar genom åren b. -la social servics och demensutb på sofiahemmet det svåraste var att vårda svårt sjuka. döende vårdtagare. det bästa att göra någon glad, varm o mätt.
Fördelarbra arbetskamrater. gillar att arbeta med äldre
Nackdelarstress
3,0
Vaktmästare | Stockholm | 29 aug. 2019
Sommarjobb
Har inget särskilt att säga men det var kul. Trevliga kollegor.

Frågor och svar om Stockholms stad

Jag vill att jobba
Frågade 2 maj 2018
Jag vill jobba i stockholms stad som är Ma/ No lärare åk 1-6
Svarade 12 maj 2021
Jag vill jobba i närheten av kommunen jag bor.
Svarade 9 apr. 2021
Hur fick du din första intervju på Stockholms stad?
Frågade 10 okt. 2019
Hej Jag ska jobba i vården som äldreboende eller akut sjukvård,personligassistant ,jag fick inte intervju
Svarade 6 jan. 2021
Oktober 2019
Svarade 5 juli 2020
Vad skulle du förändra för att göra Stockholms stad till en bättre arbetsplats?
Frågade 17 okt. 2019
Hej. Här kommer lite positiva förslag på hur vi kan få en mer fungerande vård och omsorg. För att få kvalité och förståelse vad gäller det svenska språket så tycker jag att det är läge att införa språk-NIVÅ-testning. Det finns risk för missförstånd och fel(be)handlingar i bemötandet med patienten/boenden och mellan personalen. En del företag har även personlighetstest. Detta för att personer med rätt inställning och arbetsglädje ska kunna få arbete. Detta är ett serviceyrke och är man serviceminded så kan man arbeta med detta. Självklart ska det vara en arbetsplats för alla med ett hjärta av guld oavsett. Vad jag vill komma fram till är att det ska vara en hjälp för personer med svenska som andraspråk och som verkligen vill arbeta med människor. Jag vill att det ska finnas såsom språkstödsarbeten. Kanske kombinerat med SFI. Det innebär även att arbetstagare kommer ut fortare i arbete med hjälp av en språkhandledare. Kan det vara en idé? Sedan ska de ha en vettig lön. Inte anställa personen som billig arbetskraft! Vidare vill jag slå ett slag för nya arbetsrollen resurs/löpare/värd/värdinna. Jag är Själv intresserad och det skapar arbete. Tanken är: Anställd på enheter/avdelningar, måndag till fredag, för att stötta upp så att, omsorgspersonalen kan koncentrera sig på boendens behov. Först och främst vara behjälplig i personalgruppen med de boende givetvis. Därefter se till att beställningar sköts och hanteras hela vägen. Vara behjälpliga vid måltidssituationerna och vid raster. Tvätt och städ av lägenhet och allmänna trivselytor. Promenader och aktivitet. Nu tillkommer detta med värdar vid besök av närstående. Jag lovar att det finns att göra utöver. Göra rent fläktar. Koka kran-silar och sådant små pyssel som är viktigt ur hygiensynpunkt och som ofta får stå tillbaka. (Undersköterskor får bara mer och mer att hantera upplever jag). Torka ur kylskåp och packa rätt. Lättare då att se vad som behöver beställas. Frosta ur frysar då mat längst ner hinner bli dålig. Minskar svinn . Fylla på i skåpen i lägenheterna då det inte går att lämna boende för att hämta material. Detta förslag på resurspersonal ger även mer tid till bra rapporteringar /överlämningar utan stress. Det ser jag som jätteviktigt och får stå tillbaka nu. Det går ut över de boende. Rapport över dagen fungerar någorlunda men natten får bara muntlig information. En sista sak som jag vill framföra är att alla som har en lämplighet och vilja att få/ha en medicindeligering ska göra de omfattande testen på demenscentrums hemsida. Detta test ska göras om varje år när det skrivs ett nytt deligeringsuppdrag. Det uppdateras varje år tillsammans med ansvarig SSK och då är det bra att fräscha upp även det praktisk handhavandet.Det är en trygghet för SSK också. Även de andra webbaserade testerna är viktiga att uppdatera.. Så.. Tack för ordet. Med vänlig hälsning Ulrica Broman.
Svarade 1 okt. 2020
Inte rekrytera Oerfarna, Omogna personer till chefer, då det oftast innebär ett experimenterande under chefsledarskapet, med olyckliga konsekvenser både för verksamheten och anställda. Att inte rekrytera chefer endast på intern basis utan ta in utomstående person vid chefsrekrytering, med syfte att förhindra vänskapskorruption och övriga negativa konsekvenser med internrekryteringar.
Svarade 26 feb. 2020
Om du skulle lämna Stockholms stad, vad är den primära orsaken?
Frågade 29 aug. 2019
att jag blev uppsagd efter en tillfälliga anställningen, arbetade först på en "lättare" del av huset men fick under min förlängningsperiod arbeta på den tyngsta demensavdelningen.
Svarade 5 feb. 2021
Pension och därefter arbeta som konsult. Om arbetsgivaren hade gjort det möjligt för mig. Man behöver vara uppdaterad ha en bibehållen kompetens samt ha självkänsla och referenser för att kunna gå vidare ta nästa steg. Pensionen räcker inte att leva på
Svarade 19 okt. 2020
Hur långa är dina arbetsdagar på Stockholms stad i genomsnitt?
Frågade 10 juli 2019
Jag jobbar 40 Tim per vecka eller 5 dagar i veckan.
Svarade 5 juli 2020
Det beroende på, eftersom timanställd jobbar på olika pass och aldrig ständigt!
Svarade 17 okt. 2019