Jobba på Malmö stad: Företagsöversikt och recensioner

Malmö stad
Malmö stad
3,8
153 recensioner
Bedömningar för Malmö stad
3,8
Genomsnittligt betyg utifrån 153 recensioner på Indeed
3,6Balans mellan arbete och fritid
3,4Lön och förmåner
3,6Jobbsäkerhet och befordran
3,5Ledning
3,7Kultur
Huvudkontor
Malmö
Anställda
Över 10 000
Omsättning
Okänt
Bransch
Government

Populära jobb på Malmö stad

 Genomsnittlig lönLöneintervall
1 rapporterad lön
150 000 kr
per månad
75 000 kr-225 000 kr
Nöjd med lönen
41%
av de anställda är nöjda med sin lön
Baserat på 426 recensioner

Recensioner för Malmö stad

Samlade recensioner för Malmö stad

5,0
Barnskötare | Sverige | 16 dec. 2015
Jag är glad, positiv och mycket social som person
Jag är glad, positiv och mycket social som person . Mina bästa egenskaper är att jag anpassar mig lätt till nya situationer och till nya människor, flexible och i stort sett aldrig sjuk. Jag kan handskas med människor och tycker om att jobba hela tiden Mina starka sidor är att jag har ett år erfarenhet som barnskötare med barn mellan 1- 5 år och 9 års erfarenhet av undervisning engelska 7 år och 2 år administrativa anställningar i Irak och Jordanien, kan jag tillföra kvalitativ vidare utveckling i engelska språket på ett företag. Fördelaktig är också att jag är arabisktalande, utöver engelska och svenska. Personalansvar för mig innebär att lyfta fram mina medarbetare och ge dem tillräckligt med kunskap för att göra ett bra arbete och få dem att trivas. Jag jobbar med medarbetarsamtal, kompetensutveckling och eget ansvar. Grunden för mitt ledarskap bygger på delaktighet och tydlig målstyrning. Jag är en mycket positiv person som har lätt för att hitta nya vägar och idéer till lösningar samt gör alltid mitt jobb med största noggrannhet. Jag får ofta höra att min entusiasm smittar av sig och bidrar till en bättre stämning och arbete på vår avdelning. Som ni kan utläsa mitt cv så har jag provat på en del olika yrken och jag trivs bäst när jag får arbeta med människor eftersom jag är social och blir glad av att kunna vara behjälplig. Med detta hoppas jag att jag har väckt ert intresse och får chans att komma och presentera mig närmare. Kontakta mig gärna via mail :oghad
1,0
Elevassistent | Malmö | 8 mars 2017
En skola som tyvärr lever upp till sitt taskiga rykte
Jobbade en längre tid på skolan, med främst en elev, som gick ett praktiskt program. Det roliga var att skolveckan växlade mellan teoretiskt och praktiskt, vilket också ledde till omväxlande och utvecklande förmåner för mig som anställd. Dock väldigt långa och krävande arbetsdagar, jobbade ofta över eller på kvällstid då skolan driver en restaurang också. Hade ett fint samarbete med specialpedagog samt några andra elevassistenter. Detta var guld värt, då jag förmodligen hade den sämsta chef och ledare under hela mitt arbetsliv. Denna chef gav mig även sparken i min sjukskrivning, som jag tyvärr drabbades av då jag fick två dödshot på skolan av två olika elever. Stödet jag fick från ledningen på skolan var under all kritik, samt blev det så "besvärligt" för min dåvarande chef, så hen valde att säga upp mig trots att den elev jag egentligen var anställd för, fortfarande gick på skolan. Så jag blev uppsagd på inga belägg. Som tur var, hade jag förtur i Malmö stad, inom gymnasieförvaltningen, till andra skolor, då jag arbetat så pass länge inom organisationen. Och blev erbjuden en betydligt bättre arbetsplats och skola i anslutning till att min sjukskrivning upphörde.
FördelarVissa kollegor
NackdelarFör mycket i hela verksamheten
4,0
Substitute Teacher | Malmö | 29 juli 2022
Fun and always on your toes
Working at a school as a substitute which involved jumping in for regular teachers in primary and middle school years as well as after school care. Pros: +Dynamic work environment with no two days the same. In teaching the primary years I was able to think of how I wanted to teach the kids and sometimes was able to choose activities. +The kids. + Colleagues were great. Cons: - sometimes very chaotic as a substitute. Turning up at 8am, checking in and receiving info about which classes I had to cover. Most teachers left lesson plans and accompanying presentations. Substitutes were given a computer for the day if they needed it. I lot of the time I find myself chasing up dongles because they weren't in the class rooms. - having to quickly decipher the lesson plan and do it. Sometimes involving printing of materials which was another headache due to the printing setup. - getting called at 7am if there was a need. That meant getting ready everyday and waiting around for a phone call. Of course you can allocate some days in which you regulary can't work but for me I was available 5 days. All in all a fun experience
5,0
Elevassistent | Malmö | 9 aug. 2015
Socialt och trevligt jobb
En typisk arbetsdag på skolan som elevassistent börjar med att man tar emot sin elev på ett positivit och välkommande sätt som får eleven att känna sig trygg i tillvaron. Man ska vara tillgänglig för eleven om så det krävs assistans både fysiskt men samt mentalt. Eleven ska känna sig trygg i klassrummet och känna sig som en i gänget. Det är mitt ansvar att han/hon kan få vara sig själv och bli accepterad av andra och uttrycka sig på sitt egna sätt. Målet är att få eleven att gå igenom en hel dag med ett leende på läpparna samt få en lärorik dag på skolan. Det krävs mycket tålamod och hårt jobb. Tro på sig själv men även skapa en god kemi med eleven. Mycket bra ledning och snälla och goda arbetskollegor på skolan samt fritids. Det svåraste delen av mitt jobb är att få till en bra kemi mellan mig och min elev. Det tycker jag är det viktigaste. Så länge vi har det är allt möjligt att uppfylla tillsammans. Socialt, trevligt och roligt jobb. Kan aldrig bli tråkigt med barn!
3,0
Undersköterska | Malmö | 2 apr. 2018
Produktiv och rolig arbetsmiljö
Genom dessa åtta års arbete inom vården har jag upplevt båda positiva och negativa situationer. Jag har lärt mig mycket, olika yrkes utbildning där jag fått många delegering, hur man bemöter en brukare. Allt detta tar jag till mig och min erfarenhet ökar. En typisk arbetsdag genomförs att vi följer olika rutiner och planer. Vi hjälper brukarna genom dagen där vi duschar, städer, promenerar, gör olika aktiviteter med dem. För att underhålla brukarna brukar jag sjunga samt dansa för dem, baka bakelser och ge dem taktil massage. Det svåraste med jobbet är att när man träffar psykiska brukare som är elaka mot en genom att dem slår eller skäller på en. Detta kan i sin tur leda till att man utför arbetet på ett svårare sätt. Men bortser man från det så älskar jag ändå mitt jobb. Jag gillar att hjälpa människor och när dem blir glada så blir jag glad. Man upplever en gemensam glädjekänsla.
FördelarJobb ger mig trygghet och glädje
NackdelarJobba natt
1,0
Undersköterska | Malmö | 10 feb. 2022
Dålig arbetsmiljö, dåligt ledarskap
Malmö stad behandlar inte sjuka medarbetare bra. Jag fick höra att jag borde söka jobb i en annan stad eller säga upp mig för att jag varit sjukskriven och behövde omplaceras. För min hälsa hade en omplacering gjort att jag mått bättre och kunnat börja jobba mycket tidigare och varit en mer glad och effektiv medarbetare, men detta vägrade cheferna göra, utan särskild anledning. Detta trots att intyg fanns från specialistläkare. Jag tvingades tillbaka in i miljön som orsakat min sjukskrivning istället. Försäkringskassans handläggare sa att Malmö stad väldigt ofta arbetar såhär tyvärr.
FördelarFriskvård.
NackdelarMan känner inte att chefen lyssnar på en i arbetet, farliga och riskfyllda situationer och arbetsmiljöproblem ignoreras, Variationerna på olika arbetsplatser inom samma sektor är väldigt stora, så jag anser att det inte är alltid de vi ska hjälpa får omsorg på lika villkor.
3,0
Stödassistent | Malmö | 9 jan. 2020
7 års arbete inom Malmö stad
Arbetade de senaste 5 åren, heltid, på ett LSS-boende för psykiskt sjuka. Jag trivdes relativt bra med underbara kollegor. Dock var det tråkigt med en del dö tid samt att många blev omplacerade och blir en del kontorssnack m.m. Hade en bra relation till chefen och allt flöt på bra tills jag gjorde en miss i h-rutan samt sjukskrev mig för depression. Blev avskedad omedelbart utan lön av chefen jag alltid hade bra kontakt med? Det var inget hejdå och jag fick ingen möjlighet att komma till arbetsplatsen för att säga hejdå till mina kollegor iheller. Allt det tog ganska hårt men för övrigt var det bra att jobba inom Malmö stad.
FördelarVi hade önskeschema, Utb. i MBTI, jobba med människor som uppskattar ditt stöd
NackdelarOrättvisa löner, speciell chef, samt att man kan bli avskedad efter så många år utan ett tack eller ett avsked med kollegor.
3,0
Undersköterska | Malmö | 11 jan. 2016
Att jobba med människor är fantastiskt lärorikt och givande.
Det är tryggt att jobba för Malmö Stad. En vanlig dag börjar med ett möte där man kollar av vad som hänt under kvällen/natten. Sen cyklar vi ut och följer våra schema, utför våra undersköterskeuppgifter. Vid lunch är man åter i lokalen och äter med kollegor sen kör man ut på eftermiddagsrundan och efter det är det dokumentering. Sista halvtimmen har vi återrapportering med kvällspasset. Den svåraste delen av jobbet är väl att man hade önskat att man hade haft mer tid hos varje brukare, eftersom det ingår mer och mer administrativa uppgifter på oss så känns tiden i bland lite knapp. Den bästa delen av mitt jobb är att varenda dag jag går hem så känner jag att jag har bidragit med mycket gott till mina brukare och som de brukar säga förgyllt deras dag.
3,0
Barnskötare | Malmö | 14 nov. 2018
Träffa mina kollegor på min avdelning
Jag hälsar vänligt på mina kollegor och alla barn. Jag har lärt mig att det är lättare att arbeta om man ser positivt på saker och inte bara problem. Trots att det är ofta personal brist bör det finnas en positiv anda. Ledningen måste lyssna på sina arbetare och lyfta problemen om det finns och inte vara konflikt rädd. Den svåraste delen av jobbet är när man bara planerar och planerar och inte kommer till skott. När inget händer och bar koncentrat sig på ett problem vi har "inget folk" ställ in reflektionen. Bästa med jobbet är min arbetslag där vi kan skoja med varandra köra raka puckar och vill nå samma mål. Det näst underbara är när man kommer till sitt arbete och alla barnen möter upp en. Fantastiskt.
FördelarGratis Lunch
NackdelarNär man har kolleger som ser bara problem
2,0
Elevassistent | Malmö | 8 mars 2017
Omväxlande arbetsplats
Det är ett hyfsat stimulerande arbete som elevassistent, dock är lönen under all kritik. Samt finns det inte mycket möjlighet att kunna klättra inom verksamheten och du är väldigt bunden till din titel, på gott och ont. Skolan är en enorm organisation, som behöver jobba och samarbeta på samtliga plan för att det skall bli så bra som möjligt, för både elever och personal. Arbetsbelastningen är rätt hög då fler och fler elever behöver stöd och har diverse åtgärdsprogram, samt skär Malmö stad ner på att anställa elevassistenter av olika anledningar. Så det är ofta högt tryck och många behov att tillgodose, vilket är energikrävande av en.
FördelarEn del inflytande, hyfsat etablerat samarbete
NackdelarIngen pedagogisk lunch, låg lön trots högskoleutbildning, högt tempo

Frågor och svar om Malmö stad

Vilka förmåner erbjuder Malmö stad?
Frågade 14 juni 2020
Barnskötare
Svarade 3 sep. 2023
Ingenting
Svarade 16 juni 2023
Vilka råd skulle du ge till ledningen på Malmö stad för att förhindra att andra lämnar?
Frågade 18 aug. 2021
Att lyssna på de anställdas synpunkter och engagera er i att göra förbättringar i arbetsmiljön
Svarade 1 dec. 2022
Va rädd om era guldklimpar
Svarade 24 okt. 2022
Hur ofta ges löneförhöjning på Malmö stad?
Frågade 3 feb. 2023
1000
Svarade 13 juli 2023
Vet ej
Svarade 14 juni 2023
Vilka tips eller råd skulle du ge till någon som intervjuas på Malmö stad?
Frågade 24 feb. 2022
Var på läst, ha ett högt löneanspråk !
Svarade 3 feb. 2023
Jobba inte som personlig assistent!
Svarade 9 nov. 2022
Vilka råd skulle du ge VDn för att förbättra Malmö stad?
Frågade 25 dec. 2019
Behandla de anställda med respekt. Låt inte cheferna ägna miljontals timmar i möten med anställda och hr- avdelningen. Det är meningslös tid som kostar även om det är de lägst löner som betalar så tänker cheferna antagligen men det finns väl andra uppgifter cheferna kan fylla sin arbetstid med tycker man
Svarade 1 dec. 2022
Lära Cheferna förståelse och empati!! Malmö Stad politsy är väl ok, men cheferna har för mycket makt och kunna göra som dom vill. Och när det kommer till HR ihop med cheferna, så finns det ingen förståelse eller empati för personal som mår dåligt, trotts att personal har 16-17 klanderfria år!! Förr kunde jag absolut rekommendera att jobba i Malmö Stad, idag skulle jag ALDRIG rekommendera dom. Jag kommer ALDRIG mer sätta min fot och jobba i Malmö Stad igen!! Sååå jäkla besviken för hur jag bemöttes för något som jag inte kunde hjälpa och inte han med när det hände, trotts läkarintyg och intyg från psykologer. Nä, fy fan säger jag bara!! Man ska passa sig för var i Malmö Stad man jobbar, absolut inte i nystartat ute i Limhamn i alla fall!!
Svarade 8 mars 2021