Jobba på Hemköp: Företagsöversikt och recensioner

Hemköp
Hemköp
3,8
125 recensioner
Bedömningar för Hemköp
3,8
Genomsnittligt betyg utifrån 125 recensioner på Indeed
3,5Balans mellan arbete och fritid
3,4Lön och förmåner
3,5Jobbsäkerhet och befordran
3,5Ledning
3,6Kultur
Huvudkontor
Stockholm
Anställda
1 001–5 000
Omsättning
Okänt
Bransch
Food and Beverages
Nöjd med lönen
67%
av de anställda är nöjda med sin lön
Baserat på 218 recensioner

Recensioner för Hemköp

Samlade recensioner för Hemköp

1,0
Butiksmedarbetare | Malmö | 21 apr. 2022
Hemköp triangeln malmö
Hemköp triangeln är en väldigt ohälsosam arbetsplats, väldigt inkompetent ledning, mycket skitsnack bland personal, den högsta personalomsättning jag sett med mer än 80 behovsanställda enligt butikschefen, och väldigt få fast anställda på deltid i en väldigt liten butik. Butikschefen har svårt att behålla personal eftersom de är väldigt missnöjda med hur butikschefen behandlar de anställda, erbjuder för få timmar, eller så har dom en hög sjukskrivning bland de fast anställda vilket visar att butikschefen är likgiltig för sin personal. Butikschefen inför kollektiv bestraffning på hela personalen för att någon hade skurit upp hans kontorsstol genom att införa en bestick och glas förbud i matsalen och har även tagit bort frukosten, då han vill visa sitt ledarskap vilket är på dagisnivå. Hemköp triangeln är väldigt utsatt när det gäller snatteri och stölder och där är många dagliga stölder som begåtts av hemlösa och missbrukare. Butikschefen har ingen policy när det gäller stölder utan det förväntas av personalen att fysiskt förhindra stölder istället för att ringa polisen eller ordningsvakter, vilket inte ingår i arbetsuppgifterna. Allt för att spara pengar på säkerheten på personalens bekostnad. Det gör hemköp triangeln till ett smörgåsbord för tjuvar. Slutligen vill jag tillägga att där förekommer mycket försäljning av gamla utdaterade produkter till dyra priser vilket lurar konsumenten o det är förkastligt.
Fördelaringenting
Nackdelarhänvisar till omdömet
5,0
Butiksbiträde | Söderköping | 7 mars 2015
Rolig och rörlig arbetsmiljö
Jag börjar med att titta på vem som jobbar den dagen jag jobbar. Beroende på vem som jobbar får jag antigen jobba som kassörska hela dagen eller mejeri/varuplockare/tar hand om baket. Jag har olika arbetsuppgifter beroende på om jag jobbar morgon eller kväll. Jag bakar bröd på morgonen och är oftast kassa 2 om det behövs hjälp. Jag har lärt mig mycket. Att jobba som kassörska lär man sig att vara trevlig mot sina kunder och skapa en kontakt med kunderna. Inte bara det utan jag har också lärt mig att samarbeta med mina arbetskollegor. Den svåraste delen av jobbet måste vara chark avdelningen för min del. Chark avdelning har aldrig varit min grej men jag skulle jättegärna vilja testa att jobba inom den avdelningen för jag gillar att utmana mig själv. Det bästa dela av jobbet är att varje dag är aldrig den samma. Att se de goa och glada kunderna som man har skapat en fina kontakt. En annan sak som jag tycker om är att jobbet är väldigt rörlig. Man står alltid på fötterna och arbetar och det tycker jag om.
2,0
Butiksmedarbetare | Stockholm | 19 okt. 2021
Ok jobb men dålig ledning
Förhoppningsvis var detta bara en dålig butik och representerar inte hela Hemköp. Jobbat var helt ok och de flesta av kollegorna var trevliga. Lönen är bra och man får gratis frukost (dock varar den bara en kvart så man måste verkligen stressa). Dock är det väldigt svårt att känna sig trygg på jobbet när man alltid har chefer som inte lär upp en men sedan förväntar sig perfektion från dag ett. Man känner sig alltid stressad, inte för att det nödvändigtvis ens är mycket o göra, utan för att man känner chefernas ögon i nacken även fast man inte gör något fel. Chefen där verkar känna sig osäker i sin roll då hen överkompenserar med att vara onödigt "på", detta var något hela personalen kände av. Cheferna verkar inte heller ha koll då de ger helt annan information beroende på vem man frågar.
5,0
Butiksbiträde | Delsbo | 22 aug. 2018
Trevlig arbetsmiljö
En vanlig arbetsdag börja alltid med att jag fick räkna in en kassa. Satt jag inte i kassan på en gång så skulle varor plockas upp, hyllorna skulle frontas, priser kontrolleras samt hjälpa kunder att hitta vad de sökte eller hjälpa dem jämföra olika varor. Det Hemköp jag va på var litet med väldigt trevliga och hjälpsamma arbetskollegor och chefer. Man sitter inte ner hela tiden utan ser till att hålla sig sysselsatt, om varorna var slut kunde man gå runt och fronta eller hjälpa kunder t.ex. Satt man i kassan och det var lugnt med kunder så kunde man fylla på tobak eller gå tillbaka med varor som kunder ångrat sig. Inget var direkt svårt, personligen så tyckte jag allt va bra speciellt när man fick varva mellan att plocka upp varor och sitta i kassan.
FördelarBra OB!
NackdelarDåligt med raster.
3,0
Kundtjänstmedarbetare | Stockholm | 26 sep. 2017
Det har varit en givande arbetsplats
I förbutiken där jag står och jobbar hjälper jag alla kunder med allt de behöver hjälp med. Står och tar betalt i våra kassor och ansvarar för kassörerna och växel. Jobbar även som postombud för Postnord. Jag har lärt mig att hantera posten och kunder som är missnöjda. Komma på lösningar för att kunden ska bli nöjd. Jag trivs bra att jobba med lagspelare men klarar också att ta eget ansvar och göra vissa beslut. Det svåraste på jobbet är att man inte alltid kan fylla på och göra något för att vi inte får lämna området vi ska vara på när vi är själva. Det bästa med jobbet är att möta kunder "face to face". Jag älskar att göra det där lilla extra för våra kunder.
Fördelar10% när personalen handlar
NackdelarInget friskvårdsbidrag
4,0
Butiksbiträde | Stockholm | 7 maj 2013
Utvecklande
,Varudiskar & exponeringar görs iordning,varupåfyllnad vid leverans och åtgång,prisättning,städning,varuvård och kundvård-vid kväll inplockning av ömtåliga varor i kyl Jag har fått varukunskap,ekonomikunskap,att det kan vara tungt och stressigt och att vara flexibel Vikten av att ha ett bra sätt som ledare,lösa gnissel och hantera många saker samtidigt Mina arbetskollegor har varit bra, mixen har varit bra Butiksekonomin kontra aktiviteter och lära sig prissättning Att erbjuda en fräsch avdelning som säljer och få ett bra gensvar från kunderna och att få arbeta med det jag mest gillar Här utgår jag från mitt arbete på de båda butikerna frukt&grönt avdelning
FördelarBra arbetstider möjligheten att utvecklas
NackdelarTungt
4,0
Butiksbiträde | Alfta | 10 sep. 2013
Produktiv och trivsam arbetsmiljö
Jag skötte antingen öppning av butik eller stängning, delade skift i kassan och ute på golvet. Ute på golvet fyllde jag på varor, frontade, svinnade utgångna varor och höll butiken fräsch och uppdaterad. I kassan var jag social och höll kön rullande. Att hålla energin uppe och vara trevlig även när de är stressigt med mycket varor att packa upp och många kunder att underhålla kunde vara svårt men det var även det bästa med jobbet, att ha många bollar i luften och jag såg de som en rolig utmaning. I en affär är samarbetet viktigt mellan arbetskollegorna och de underlättade att uppdatera varandra om vad man redan gjort och vad som behövdes göras.
4,0
Butiksbiträde | Hagalund | 19 aug. 2014
Bekväm arbetsmiljö, tryggt, roligt och stimulerande
Älskade mitt jobb! Jag kände att varje dag var en ny dag med olika händelser. Vi hade våra rutiner med varuplockning och renhållning av butik, men jag har aldrig trivts bättre! Jag lärde känna jobbet, vad som skulle göras, på vilket sätt det skulle göras för att så snabbt och bra som möjligt slutföra mina arbetsuppgifter, jag lärde mig hur man skulle hantera en stressig dag, en dag med mycket varuplockning, en dag med mycket städ, en dag med mindre att göra. Jag lärde känna så mycket människor, mina kunder var min motivation genom dagen!
FördelarAlla mina kunder, högt tempo, eget iniativ
NackdelarMindre bra kontakt med chefer
5,0
Butiksmedarbetare | Göteborg | 6 nov. 2013
Produktiv och rolig arbetsmiljö. Det är bra man har umgås många olika männinskor.
Jag har praktiserat som butiksmedarbetare och har varit på flera olika avdelningar i butiken. Arbetsuppgifter har främst varit uppackning, påfyllning av varor samt att hålla ordning och reda på hyllorna. Att arbeta i butik innebär också att man har många kundkontakter som ställer krav på att kunna ge god service och vara på gott humör trots att arbetstempot många gånger är högt. Det är inte svårt att jobba faktist jätte bra om man jobbar för att man har umgås med dem andra männinskor och tiden går fort.
FördelarGrattis frukost och olika frukter
NackdelarInga förmoner
5,0
Butiksmedarbetare | Stockholm | 29 maj 2023
Tiden flyter på när det är roligt.
Vad är det bästa med att jobba på företaget? Flexibilitet, nya utmaningar, längsta öppettiderna, centralt läge, Lätt att hitta både till butiken och i butiken. Vad är det stressigaste med att jobba på företaget? Ett stort kundflöde under lunch rushen. Hur är arbetsmiljön och kulturen på företaget? Trevligt, mångfald. Bra blandning med ålder samt etnisitet Hur ser en typisk dag ut för dig på företaget? Blandade arbetsuppgifter. Möte med nya och gamla kunder-mycket kommunikation. Möjlighet till personlig utveckling, ständig lärande. Självständig arbete med eget ansvar och i grupp.

Frågor och svar om Hemköp

Går det att arbeta hemifrån på Hemköp?
Frågade 11 nov. 2022
Nej
Svarade 8 jan. 2023
Nej
Svarade 7 jan. 2023
Vilka tips eller råd skulle du ge till någon som intervjuas på Hemköp?
Frågade 24 sep. 2020
inte stres.
Svarade 8 nov. 2022
Kassan och so vanlig jobbe
Svarade 11 dec. 2020
Hur levereras feedback från ledningen på Hemköp?
Frågade 5 jan. 2023
Går knappt att få feedback i butiken i insjön, alltid negativitet och elaka ord bakom ryggen av chefen och personer i ledningen. Hemköp i sig är bra, men butiken i insjön är så vidrig att jag tillslut lämnade gråtandes efter varje pass
Svarade 5 mars 2023
Ofta inte alls, ibland muntligt, om man frågar
Svarade 5 jan. 2023
Hur ser semesterpolicyn ut på Hemköp? Hur många semesterdagar per år kan man ta ut?
Frågade 19 nov. 2022
Vet ej
Svarade 8 jan. 2023
5 veckor
Svarade 19 nov. 2022
Om du skulle lämna Hemköp, vad är den primära orsaken?
Frågade 26 okt. 2022
Mobbning av chef
Svarade 5 mars 2023
Allt. Stressen och den tunga stämningen som fanns där
Svarade 26 okt. 2022