Jobba på Göteborgs Stad: Företagsöversikt och recensioner

Göteborgs Stad
Göteborgs Stad
3,7
150 recensioner
Bedömningar för Göteborgs Stad
3,7
Genomsnittligt betyg utifrån 150 recensioner på Indeed
3,5Balans mellan arbete och fritid
3,1Lön och förmåner
3,4Jobbsäkerhet och befordran
3,2Ledning
3,4Kultur
Huvudkontor
Goteborg
Anställda
51–200
Omsättning
Okänt

Populära jobb på Göteborgs Stad

 Genomsnittlig lönLöneintervall
1 rapporterad lön
25 000 kr
per månad
12 000 kr-38 000 kr
Nöjd med lönen
45%
av de anställda är nöjda med sin lön
Baserat på 475 recensioner

Recensioner för Göteborgs Stad

Samlade recensioner för Göteborgs Stad

4,0
Timvikarie inom barnomsorgen | Göteborg | 25 aug. 2012
Rolig och varierande arbetsmiljö
Det finns nästan ingen typisk arbetsdag. Eftersom det är små människor man jobbar med inom barnomsorgen kan vad som helst hända under dagen. Det finns dock rutiner som efterföljs - såsom frukost, samling, fruktstund, vara ute på gården, lunch, vila, mellanmål och vara utomhus igen. Jag har lärt oerhört mycket genom att vikariera på förskolor. Det krävs att man kan ta bra beslut och ta mycket ansvar, man ska kunna anpassa sig snabbt efter oväntade situationer och framförallt kunna skapa en bra miljö omkring sig oavsett förutsättningar och personer. På grund utav att jag alltid är på olika arbetsplatser får jag alltid nya kollegor att arbeta med. Detta är roligt för man får alltid nya perspektiv och nya sätt att jobba på. Då den ordinarie personalen är vana vid vikarier vet de oftast hur de ska informera och få vikarien att känna sig bekväm på det nya stället. Det svåraste med vikariejobbet är att man aldrig riktigt vet vilka tider man kommer få eller vilken miljö man kommer att hamna i, men det bästa sättet att hantera det är att gå in med inställningen att man bara kan göra sitt bästa och att vara uppmärksam och framför allt kommunicera. Det bästa med jobbet är att vara med alla härliga barn. Man har ALDRIG tråkigt!
Fördelargoda erfarenheter, söta barn, gratis frukost, lunch och mellanmål
Nackdelarkan vara rätt slitigt
3,0
Biståndshandläggare | Göteborg | 15 maj 2016
Lämnar inget, utan går vidare
Att arbeta som biståndshandläggare inom äldreomsorgen. Där den ena arbetsdagen inte är den andra sig lik, vilket jag ser mycket positivt på. I mitt nuvarande arbete är jag i stående utveckling, när jag hela tiden kan absorbera ny information och lärdom. Vilket har utvecklat mig sedan min första dag. Vilket jag hoppas göra oavsett i vilket arbete, då min filosofi är att man aldrig blir fullärd. En del av det bästa med min nuvarande anställning är mina arbetskolleger, vi är som en familj som hjälper varandra oavsett vad som händer. Samt att det är högt i tak, blandning mellan lek och allvar som gäller mellan kolleger och chef samt övriga professioner inom förvaltningen. En svår del i arbetet kan vara att man önskar att någon skall ta emot en viss hjälp, men när en person inte gör det kan man uppleva sig som maktlös. Man kan inte tvinga något till något, utan det är frivilligt stöd. Som även kan vara en stor fördel med jobbet. Som i alla jobb finns det upp och nedgångar, positiva och mindre positiva sysslor och situationer. Kan blir höga krav som ökar under samma förutsättningar.
FördelarGoa arbetskolleger och högt i tak mellan kolleger och chef.
NackdelarStress och ökade arbetsuppgifter under samma förutsättningar.
3,0
Barnskötare | Göteborg | 12 maj 2016
Utvecklande och givande att jobba med barn
Arbetsdagarna på förskolan ser olika ut och det händer hela tiden något nytt. Det som i princip aldrig förändras är rutiner som när man äter frukos, lunch och mellanmål till exempel. Vissa arbetsuppgifter anser jag tar för mycket tid från barngruppen som till exempel att bädda, duka, fixa mellanmål mm. Jag har lärt mig att hantera olika typer av människor och har blivit väldigt duktig på att kommunicera. Ledningen har varit bra, men upplever att de ofta har tidsbrist då de har för många anställda att ta hand om. Kollegorna har jag över lag trivts med och jag har lärt mig mycket av både gamla och nya kollegor. Ett mixat arbetsteam med olika erfarenheter är bra. jag upplever inget särskilt svårt i yrket, det enda som är svårt i mellan åt är tidsbristen och brist på vikarier vid sjukdom. Den absolut bästa delen av jobbet är att få vara med och påverka och forma barnen i ett tidigt stadie som är samhällets framtid. Och sist men inte minst alla goa kramar man får från barnen och uppskattningen från föräldrarna.
3,0
Förskollärare | Angered | 28 aug. 2017
Fungerar olika i olika delar av Göteborgs stad
Göteborgs kommun är en mycket stor arbetsgivare och är indelad i olika stadsdelar med sina egna politiska nämnder. Detta gör att det finns variationer i hur ledning av förskolor fungerar och styrs. Den sociala sammansättningen av människor som bor i en stadsdel är mycket varierande. Hur vi arbetar i förskolorna runt om i staden varierar lika mycket. I de områden som till 100% består av barn med andra modersmål än svenska måste stor vikt läggas på svenska språket och att hjälpa barnen att lära sig sociala värderingar etc. för att lättare komma in i svenska och klara sig i den svenska skolan. Alla skall följa och arbeta utifrån läroplanens mål och lagar om vad barnen skall lära sig i förskolan. Vi brottas hela tiden av att den tid vi har inte riktigt räcker till. Varje dag är en utmaning. Det roliga med arbetet är när vi ser hur mycket barnen utvecklas och lär sig i förskolan.
FördelarVidare utbildning, friskvård, samarbete med högskolan, anställningsgaranti
NackdelarStora barngrupper (på många förskolor)
5,0
Preschool Teacher | Göteborgs kommun | 20 nov. 2017
Teacher
As a teacher the days never look the same, and that is one of the reasons I love my job. You need to be on top every day because all the kids need you to give 100% all the time. I learned to handle stress, be flexible with my planning’s, always have a back-up plan, be able to put a smile on my face even when you have a bad day. You need the patience to take care of 24 kids, meet parents with both complaints, ideas, questions and worries. Be able to see where you are needed and to prioritize the most important thing in that second. The thing I found most challenging with my work was to be able to distance yourself from the kids, not let the work follow you back home. I think that when you work with people it is hard to keep that rule. But most important of all is that you love what you do, and that you work with people who finds joy in their work assignments. And that is what I am looking for in my next job.
FördelarFree lunches, 100 pound in healthcare benefits.
4,0
| Göteborg | 4 feb. 2018
tycker jag om att arbeta med människor eller med kläder och mode
Mitt namn är Wissam Dheyaa och jag studerar för tillfället Språkintroduktion på Schillerska gymnasiet. Jag har arabiska som modersmål, och goda språkkunskaper i svenska. I framtiden har jag som mål att arbeta inom vård omsorg eller servicesektorn, med handel och administration. Jag är intresserad av att arbeta extra hos er för att få erfarenheter, och en chans att hålla på med det jag tycker mest om nämligen, kläder och mode. Jag är intresserad av att träffa andra människor. Som person är jag pålitlig, positiv och arbetsam. Jag är en lugn person och hanterar stressiga situationer på ett bra sätt. Är ni i behov av personal så tveka inte att höra av er. Jag ser fram emot att träffa er personligen för ett möte, så att ni kan få en bättre uppfattning om vem jag är.
3,0
Miljöarbetare | Göteborg | 10 feb. 2013
Min åsikt
En typisk arbetsdag började med ombyte till arbetskläder. Pratade lite med kollegorna om vad som skulle utföras under dagen. Åkte ut till platsen där vi skulle arbeta, åkte tillbaka till huset för frukost/lunch och åkte sedan tillbaka till arbetet. Jag har lärt mig såga med motorsåg och köra hjullastare och traktor. Vi hade två arbetsledare som inte verkade veta vad den andra sa för man fick olika direktiv om man frågade dem båda. Arbetskollegorna var blandade, de yngre kom jag väldigt bra överrens med och de äldre var väldigt speciella av sig så de var lite svårare att ha med dem att göra. Den svåraste med jobbet va de extremt kalla dagarna. Den bästa delen med jobbet var när de va sol ute och vi fick gå runt på gatorna och med fritt ansvar för jobbet exempelvis sopning av gator.
3,0
Undersköterska | Linnéstaden | 17 okt. 2013
medel
En ofta ganska stressig dag,men berodde på om ordinarie personal ej var sjuka och det inte fanns vikarier.God kommunikation och planering av arbetsdagen(lyhörd för arbetskamrater som behöver stöd i arbetssituationer.Chefen lite svårt att få tillfälle att träffa denne chef(som var på mycket möten på andra instutioner).Fina arbetskamrater.Svårt när dom äldre patienterna avled saknade dom efter att lärt känna dessa under flera år.När vi satt med dom gamla och sjöng visor från förr,och pratade om dom gamla tiderna och barndomstiden med dom.Jag ville umgås med dom prat och sjunga och krama dom ovisa kärlek och omtanke,då känns det meningsfullt att jobba med sjuka människor.
Fördelarsång, underhållning, samvaro
Nackdelarstress, mycket städ o tvätt
4,0
Barnskötare | Göteborg | 2 mars 2015
Ganska stressig men rolig miljö
Jag arbetar på olika skolor och förskolor vilket kan göra jobbet ganska stressigt då man varje dag måste lära sig nya namn och nya rutiner men det är samtidigt väldigt roligt att få ta del av barns vardag att hjälpa dem vid måltider, att vara med och leka vid utevistelser, vara där för dem vid konflikter och att visa att jag finns då barnen behöver vuxet stöd över huvud taget. Det är sådant jag får arbeta med varje dag och det är dessa småsaker som gör dagarna roliga. Det som är mindre bra och som gör det svårt är just stressen och ibland kan det vara jobbigt med vissa kollegor då alla är så olika och som vikarie kan man ibland känna sig ovälkommen.
FördelarGratis luncher, kontakt med människor
5,0
Feriearbetare | Göteborg | 17 okt. 2015
Jättebra arbetsstämning
Jag jobbade bara i en månad som feriearbetare min första sommar i gymnasiet men utav det jag upplevde så var det jättebra. Arbetskollegorna var intressanta, schyssta och bara ett gäng trevliga människor att jobba med. En typisk dag började kl 7, så det var att gå upp tidigt. När jag börjat så stack vi iväg till en park och klippte gräs, rensa ogräs mm. runt 9 så hade vi en halvtimma frukost och vid 12 lunch. Arbetsuppgifterna var att åka med bil mellan platser där det behövdes plockas upp skräp, klippa gräs, rensa ogräs mm. Svåraste delen med jobbet var nog vädret. Eftersom man jobbar utomhus i både regn och solsken.
FördelarMycket trevliga arbetskamrater, Jobbar utomhus
NackdelarJobbar utomhus

Frågor och svar om Göteborgs Stad

Vilka förmåner erbjuder Göteborgs Stad?
Frågade 16 nov. 2019
Friskvård
Svarade 15 maj 2023
Gymkort, spårvagnskort
Svarade 11 maj 2023
Erbjuder Göteborgs Stad en tandförsäkringsplan? Vad täcker den?
Frågade 30 dec. 2022
Nej
Svarade 15 maj 2023
Vet inte
Svarade 3 apr. 2023
Hur ofta sker löneförhöjningar på Göteborgs Stad?
Frågade 23 juni 2019
En gång per år
Svarade 31 maj 2023
8
Svarade 14 jan. 2023
Hur ser befordringsprocessen ut på Göteborgs Stad?
Frågade 25 dec. 2022
Vet ej
Svarade 6 maj 2023
Bra
Svarade 3 apr. 2023
Vilka frågor ställde de under din intervju på Göteborgs Stad?
Frågade 5 dec. 2022
Har du refrens på ditta jobbet
Svarade 17 mars 2023
Vad jag hade för utbildning etc,
Svarade 13 mars 2023